Tekstin tuottaminen

834

Kun olet kirjautunut tunnuksillasi (ks. Rekisteröitymisohjeita ) niin voit alkaa muotoilla juttuusi kuuluvaa tekstiä ja kuvia.

Tapahtuma-uutinen

1. Klikkaa Lähetä Tapahtuma-linkkiä. Eteesi ns. tekstieditorin. Anna Tapahtumalle ytimekäs otsikko. Valitse katergoria, tässä tapauksessa ainoa vaihtoehto on Kaupunginosan tapahtumat.

Voit muotoilla tekstiä tekstinkäsittelyohjelmista tutuilla muotoilutoiminnoilla. Et valitettavasti voi tässä vaiheessa esikatsella tekstiäsi, mutta kun se on julkaistu ylläpidon toimesta, voit sen jälkeen käydä muokkaamassa juttuasi klikkaamalla jutun otsikon viereen ilmestynyttä kynäkuvaketta kirjautumistilassa.

Tapahtumauutisen muotoilussa on hyvä pitää mielessä muutama seikka.

– Älä käytä kovin kirjavia muotouluja, fontteja ja värejä.

– Kirjoita aina ns. ingressi-osioon lyhyt kuvaus tapahtumasta, ja pitempi teksti kannattaa kirjoittaa alempaan leipäteksti-osioon. Voit myös kopioida tekstiä esim. word-dokumentista, tällöin tosin saattaa mukana tula epätoivottuja muotoiluja. ”Puhtaimpana” teksti kopioituu, kun kopioit sen ensin Notepad-ohjelmaan ja sitten editoriin (näppäinkomento ctrl+C kopioi ja komento ctrl+V liittää kopioidun tekstin).

– Uuden jutun otsikko tulee aina näkyviin Etusivun oikeaan reunaan kohtaan Uusimmat päivitykset. Etusivun keskiosaan juttu tulee, jos ylläpitäjä niin päättää.

 


2. Kun teksti on valmis, vieritä sivua alemmas. Voit nyt määrittää Tapahtumasi voimassaoloajan. Määritä päivämäärä, jolloin sen voi julkaista, ja päivämäärän, jolloin se itsestään poistuu sivulta. Voit käydä myöhemmin muuttamassa näitä ominaisuuksia kirjautumalla tunnuksillasi.

Muita kohtia sinun ei tule muuttaa. Sivujen ylläpitäjät päättävät, julkaistaanko teksti sellaisenaan: he saattavat tehdä joitakin pieniä muutoksia. He päättävät myös, näkyykö Tapahtuma Etusivulla. Joka tapauksessa se julkaisun jälkeen näkyy Tapahtumat-sivulla uusimpana uutisena.


3. Muista aina lopuksi Tallettaa teksti. Ohjelma ei päästä sinua poistumaan näkymästä, ellet ensin talleta tai hylkää tekemiäsi muutoksia.