Kiinteistövirasto panostaa Maunulan keskustan kehittämiseen

439

Helsingin talousarvioehdotuksen mukaan kiinteistövirasto panostaa muun muassa Maunulan keskustan kehittämiseen.

Lehdistötiedotteen mukaan ”kiinteistöviraston toiminnan painopisteenä vuonna 2006 ovat erityisesti maanmyyntitavoitteen (49 milj. euroa) ja ulkoisten maanvuokrien sitovan tavoitteen (111 milj. euroa) saavuttaminen. Lisäksi panostetaan vanhojen ostoskeskusten kuten Maunula, Roihuvuori, Pihlajamäki, Munkkivuori, Myllypuro ja Laajasalo kehittämiseen.” Viimeksi kiinteistövirasto on myynyt Maunulasta pientalotontteja Lampuotilantieltä keväällä 2005.

Kiiteistölautakunta päätti 20.9.05, ettei se puolla Suursuon ostoskeskuksen suojelua. Päätöksen perusteena on, että ”suojelupäätös estäisi lisäksi tehokkaasti alueen maankäytön tarkoituksenmukaisen kehittämisen viihtyisänä asuntoalueena kaupallisine ja julkisine palveluineen”.

Lisäksi lautakunta päätti samassa kokouksessa, ettei se pidennä ostoskeskuksen vuokra-aikaa 15 vuodella. Suursuon ostoskeskus oli jättänyt lautakunnalle esityksen ostoskeskuksen vuokra-ajan pidentämisestä sekä tontin vuokra-ajan päättymiseen liittyvien vastuiden muuttamisesta. Sopimuksen mukaan vuokralaisen on purettava rakennus vuokra-ajan päätyttyä. Tontin vuokrasopimus päättyy 31.12.2006. Suursuon ostoskeskusta ei kuitenkaan pureta, ennen kuin uusi Pakilantien länsipuolelle tuleva ostoskeskus on valmis.

Maunulan päivittäistavarakaupan yhteinen pinta-ala kasvaa noin 1000 m2 uuden keskustan valmistuttua. Tällä hetkellä 50 % Maunulan päivittäistavarakaupan ostovoimasta (n. 15 miljoonaa euroa) vuotaa alueen ulkopuolisiin kauppapaikkoihin. Uuden supermarketin tuotevalikoima on kaksinkertainen verrattuna nykyiseen S-marketiin.

LISÄTIETOJA
Helsingin talousarvioesitys vuodelle 2006