Kaksi taiteilijaa Mediapajalla 10.10-5.11.

569

Maunulan Mediapajalla avataan 10.10.2005 kahden taiteilijan näyttely. Maunula on vaikuttanut Juhani Vierimaan ja Kari Konttisen elämään. Konttisen vanhemmat ovat asuneet 50-luvun alusta asti Maunulassa ja hän piti pitkään työhuonetta Maunulassa. Juhani Vierimaan siirsi työhuoneensa Maunulaan viime vuoden lokakuussa ja on osallistunut siitä asti Maunulan kultuurielämän elvyttämiseen.

Juhani Vierimaa on kiinalaisen horoskoopin mukaan sika. Syntymäpaikaksi on merkitty Kuopio ja syntymäajaksi 23.8.1947. Samaan aikaan oli Kokkolan palloveikkojen ja Kuopion Elon jalkapallo-ottelu. Tarina ei kerro, miten ottelu päättyi. Kuopion Palloveikoissa on pelannut parhaimpana aikana peräti kolme Vierimaata yhtäaikaa.

Vierimaa on opiskellut Taideteollisessa korkeakoulussa graafista suunnittelua ja täydentänyt taideopintojaan 1989-1992 piirustus- ja maalauskursseilla. Vierimaan taidetta voisi luonnehtia sanoilla myyttistä ja veistoksellista. Materiaaleina Vierimaa käyttää puuta, kangasta ja sanoja:

”ovet ajassa, elämän avoimet ikkunat
sileillä seinillä kuvia historian kirjasta
unen salaisuus, sanaton viesti

silkkiperhonen koskettaa kevyesti
ja aika pysähtyy, tässä ja nyt heti
hellästi kuin ensimmäinen aamu”

Kari Konttinen on Viipurissa 1942 syntynyt taitelija. Kari on opiskellut Kuvataideakatemiassa maalausta ja grafiikkaa sekä Taideteollisissa korkeakoulussa elokuvaohjausta. Konttisen tuotantoa leimaa kriittinen näkemys yhteiskuntaan. Kari Konttinen on tunnettu myös Maunulan Sanomien päätoimittajana (1997-2001).

Mitä syntyy viipurilaisen ja savolaisen taiteilijan törmäyksestä. Tule toteamaan se Maunulan Mediapajalle (Metsäpurontie 19-21).

Juhani Vierimaa, puh. 050-3232102, etunimi.sukunimi@kolumbus.fi
Kari Konttinen

Maunulan Mediapaja (Metsäpurontie 19-21)