Maunula ja muotoilu

411

Aluefoorumilla keskusteltiin tiistaina 18.10. muotoilusta ja suunnittelusta sekä hyvästä asuinympäristöstä. Vuosi 2005 on kansainvälinen muotoilun vuosi. Väestön vanheneminen asettaa erityisvaatimuksia elinympäristölle. Tilaisuudessa esiteltiin elämänkaarikorttelia, Suursuonlaidan vanhusten kuntopolusta saatuja kokemuksia sekä esteetöntä kotia, joka on suunniteltu helpottamaan vanhusten ja vammaisten asumista. (Kuvassa sisustusarkkitehti, TT Sirkka-Liisa Keiski)

Tutkija Jani Päivänen esitteli elämänkaarikorttelitoimintamallin, joka mahdollistaisi elämisen samalla alueella. Suursuolle on ideoitu elämänkaarikorttelia, koska alueella on jo nyt vanhustentaloja, rakennettu hissejä, taloyhtiöissä laakakaistayhteydet sekä Suursuonlaitaan on rakennettu vanhusten kuntopolku.

Paula Lasarov-Minni esitteli tekemäänsä tutkimusta Suursuonlaidan vanhusten kuntopolun käytöstä. Tutkimus on osa Paulan lopputyötä, joka valmistuu vuoden vaihteessa.

Sisustusarkkitehti Sirkka-Liisa Keiski esitteli suunnittelemaan esteetöntä keittiötä ja kylpyhuonetta. Keiski väitteli aiheesta taiteiden tohtoriksi Taideteollisessa korkeakoulussa vuonna 1998.

Arkkitehti Matti Pöyry kertoi lopuksi, miten Maunulan suunnittelijat voivat tehdä yhteistyötä. Maunulassa on paljon arkkitehteja, sisustussuunnittelijoita sekä muita luovien alojen työntekijöitä. Maunulassa muun muassa Koivikkotien rivitaloyhtiöt ovat alkaneet kehittää alueellista kiinteistönpitoon liittyvää hankintayhteistyötä.

Maunulan 53. alueefoorumi,18.10. klo 17-19.30
Tilaisuuden ohjelma