50-luvun Maunula Museoviraston suojelulistalla

351

Wanha-Maunula ja Pirkkolan puutaloalue ovat Museoviraston kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden alueiden listalla. Wanhan-Maunulan maineikkaita arkkitehteja ovat muun muassa Sahanmäen suunnittelija Hilding Ekelund (1893-1984), Maunulan Kansanasuntojen suunnittelija Viljo Revell (1910-1964) sekä Männikkötie viiden arkkitehti Kaj Englund (1905-1976). Kuvassa Männikkötie 5:n entisen paperikaupan tilan näyteikkuna.

Museoviraston uusi arvokkaiden kulttuuriympäristöjen luettelo on tarkoitus saada 2008 valtioneuvoston hyväksyttäväksi. Luettelo sisältää 53 merkittävää helsinkiläistä rakennuttua kulttuuriympäristöä. Muita alueita Helsingistä ovat muun muassa Eiran kaupunginosa ja Taka-Töölö sekä lähiöistä Pihlajamäki. Helsingin Sanomat kirjoitti aiheesta 22.11.2005.

Kaupunkisuunnitteluviraston toimeksiannosta parhaillaan inventoidaan 50-luvun Maunulaa. Selvitys valmistuu vuoden loppuun mennessä. Selvityksen pohjalta laaditaan Wanhan-Maunulan suojelukaava. Erityisen arvokkaaksi Maunulasta tekee hyvin säilynyt ja ehjä 50-luvun miljöö ja korkealaatuinen arkkitehtuuri. Sahanmäki on kansainvälisen Docomomo-järjestön listoilla.

LISÄTIETOJA

Vanhan Maunulan arkkitehdit 

Docomomo