Viemäreiden uusimisesta hajuhaittoja?

388

Helsingin Vesi teettää parhaillaan viemäriverkoston kunnostustöitä Metsälässä. Asennustöitä tehdään Airuentiellä, Pirttipolulla, Vaskisepäntiellä ja Krämerintiellä. Työt saadaan päätökseen viikon 48 loppuun mennessä ja urakan suorittaa Aarsleff Oy.

Viemäreiden saneerauksen aikana voi hetkellisesti syntyä styreenistä aiheutuvia hajuhaittoja. Styreenille on määritetty pitoisuusraja, jota ei saa ylittää kahdeksan tunnin alitistuksen aikana. Tämä ns. HTP-arvo on 20 ppm (miljoonasosaa). Styreenin hajukynnys on kuitenkin hyvin alhainen ja jo noin 0,015 ppm pitoisuudet voidaan havaita sille ominaisena hajuna. Metsälän työmaalla hajukynnys ei ylity eikä styreeniä joudu saneerauksen yhteydessä maastoon.

Mahdollisten hajuhaittojen pienentämiseksi pyydämme teitä varmistamaan, että asuntonne kaikissa vesilukoissa on vettä saneeraustöiden aikana.

Mikäli häiritseviä hajuhaittoja ilmenee tai teillä on muuta kysyttävää saneeraustyöstämme, voitte ottaa yhteyttä suoraan työnjohtoon (työpäällikkö Sami Sorvola, puh 040-581 2747).