Maunulan koirauutisia

383

Tällä sivustolla julkaisemme Maunulan koiranomistajille tarkoitettuja ilmoituksia ja uutisia. Seuraavat ohjeet koiranomistajille on laatinut Helsingin Eläinsuojeluyhdistys HESY ry.

TIEDOTUS

Eläinaiheisilla keskustelupalstoilla ja koiraihmisten keskuudessa on muutaman viikon ajan liikkunut huhuja koirien myrkytystapauksista pääkaupunkiseudulla. Näiden huhujen mukaan myrkytettyjä kananuggetteja on levitetty koirapuistojen läheisyyteen ja ulkoilureiteille. Useiden koirien on väitetty syöneen kyseisiä myrkkysyöttejä ja muutaman koiran on kerrottu kuolleen myrkytykseen.

Helsingin eläinsuojeluyhdistys etsii nyt Maunula-Seuran kanssa faktoja: missä myrkkysyöttejä on nähty, onko oletettuja myrkkysyöttejä viety tutkittavaksi ja onko oletetusti myrkytykseen kuolleiden eläinten kuolinsyytä tutkittu?

On erittäin tärkeää, että myrkytysväitteistä etsitään tosiasiat, koska kuulopuheisiin perustuvien huhujen ja kaupunkilegendojen leviäminen on haitallista koirille: niiden vapaa ulkoiluttaminen koirapuistoissa on vaarassa loppua ja muukin ulkoilu saattaa pahimmillaan vähetä minimiin.

Miten nyt kannattaa menetellä?
– Pääkaupunkiseudulla koirien omistajien kannattaa olla valppaina. Hysteriaan ei kuitenkaan ole syytä.
– Jos ulkoa löytyy ruokaa tai kuolleita eläimiä, esimerkiksi lokkeja tai oravia, kannattaa asiasta ilmoittaa Ympäristökeskukseen terveysviranomaisille sekä eläinsuojelueläinlääkärille ja toimittaa kuolleet eläimet tutkittaviksi.
– Jos koira sairastuu, on se toimitettava välittömästi eläinlääkärin hoitoon. Mahdollisesta oksennuksesta kannattaa ottaa näyte ja toimittaa se terveysviranomaisille tutkittavaksi.
– Jos koira kuolee oletetusti myrkytyksen uhrina, on se toimitettava ruumiinavaukseen
– Myös poliisille on ilmoitettava, mikäli myrkkyä on löytynyt. Huomaa, että rotanmyrkky on Suomessa värjättyä; joko sinistä tai punaista.

Terveisin, Maria Blomster
Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY ry.
p. (09) 777 4470 etunimi.sukunimi@hesy.fi