Maunulassa opiskellaan ahkerasti

290

Maunula pärjää hyvin asuinalueiden koulunkäyntivertailussa. Maunulan 16-18 vuotiaista 86,6 % opiskelee lukioissa tai ammattikouluissa. Lukioissa opiskelee ikäryhmästä 63,6 % ja ammattikouluissa 23 %.

Maunulan edelle pääsee perinteisistä esikaupungeista vain Vartiokylä (86,8 %). Listan kärjessä ovat pientaloalueeet kuten Länsi-Pakila 95,2 %, Kulosaari 94, 8 % sekä kerrostaloalueista Lauttasaari 91,9 %. Itä-Pakilassa opiskeliojoiden määrä on 89 %. Oulunkylässä luku on 80,4 %

Hyvää koulutusta pidetään sekä yksilön että kansakunnan kannalta keskeisenä selittävänä menestystekijä. Suomi on ollut kärjessä kansainvälisessä PISA-tutkimuksessa, jossa mitataan koululaisten ongelmanratkaisukykyjä eri maissa. Myös yksilötasolla hyvä koulutus indikoi parempaa elämää esimerkiksi pienempää työttömyysriskiä.

Syinä Maunulan hyvään menestykseen ovat alueen hyvät koulut eli Maunulan ala-aste sekä Maunulan yhteiskoulu ja Helsingin matematiikkalukio. Maunulan yhteiskoulusta pääsee Teknilliseen korkeakouluun opiskelemaan vuosittain noin 20 opiskelijaa. Määrä on pysynyt varsin vakiona viimeiset vuodet. Maunulan yhteiskoulu on pärjännyt erityisen hyvin matematiikkakilpailuissa.

Maunulan koulujen uhkana ovat pienenevät oppilasikäluokat. Lampuotilantien ja Suursuon pientalorakentamisella saadaan kouluihin lisää lapsia sekä varmistetaan tulevaisuudessakin koulujen toiminta. Maunulaan valmistuu vuoden 2010 mennessä noin 100 pientaloasuntoa, jotka sopivat lapsiperheille.

Torstaina helmikuun 16. päivä vietetään Maunulan yhteiskoululla penkkareita ja perjantaina 17.2. on vanhojen päivä.

LISÄTIETOJA
Pisa-tutkimus 
Maunula yhteiskoulu ja Helsingin matematiikkalukio