Niittymaisemia hoidetaan Maunulassa

309

Maunulan viheraluesuunnitelmaan perustuvat maisemanhoitotyöt alkavat Maunulan Pirttipuistossa 20. helmikuuta alkavalla viikolla. Puisto sijaitsee Rajametsäntien, Pirttipolun ja Krämertintien rajaamalla alueella. Puisto näkyy hyvin muun muassa Tuusulantielle.

 

Rakennusviraston oman väen voimin tehtäviin raivaustöihin kuuluu mm. umpeen kasvaneen niittymaiseman perkaamista. Paikalle on kasvanut vuosien mittaan pensaikkoja ja pienpuustoa, joka tukkii avaria niittynäkymiä.


Hoitotöissä paneudutaan erityisesti puiston keskiosiin. Myös kulkuväylien varsia perataan liiasta kasvustosta. Pirttipuiston lintujen pesimäpuut ja tiheiköt jätetään rauhaan. Työt kes-tävät noin kuukauden.

 

Kymmenvuotiskaudeksi vuonna 1998 laadittu Maunulan viheraluesuunnitelma on lajissaan Helsingin ensimmäinen.


Lisätietoja:
piiripuutarhuri Veli-Pekka Mäkinen, rakennusvirasto, puh. 050 559 2096