Liity Maunulan ruokapiiriin!

1011

Haluatko syödä ruokaa, joka on luonnonmukaisesti tuotettua
lähellä viljeltyä tuoretta edullista? Oletko kyllästynyt ruokaan, joka on tuotettu ympäristövaikutuksista piittaamatta kuljetettu kaukaa seissyt kaupan varastossa pitkään pakattu tarpeettomasti? Tahdotko vaikuttaa valinnoillasi
tukea kotimaisia tuottajia osallistua antoisaan yhteisölliseen toimintaan?

Liity ruokapiiriin!
Ruokapiiri muodostuu joukosta ihmisiä, jotka ostavat yhdessä tuotteita (esim. luomuvihanneksia) suoraan tuottajilta tai tukuista. Luomutuotteiden valikoima on silloin suurempi kuin kaupoissa, joissa luomutuotteet ovat usein kalliita ja huonolaatuisia.

Tuotteet tulevat suurerissä edullisemmiksi ja ne ovat tuoreempia kuin kaupassa, jossa tavara saattaa seistä hyvinkin pitkään varastossa. Pakkausmateriaali minimoituu, kun tuotteet ostetaan suurissa säkeissä, ja ympäristökuormitus pienenee, kun tuotteet kuljetetaan läheltä.

Ruokapiirin jäsenten yhteistyö on toiminnan sielu. Piiriläiset päättävät ensin yhdessä, mistä tuotteet tilataan. Valitulta tuottajalta tai tukusta pyydetään tarjous, jonka saavuttua kokoonnutaan yhteen laatimaan tilausta. Jokainen hoitaa vuorollaan tilaukseen liittyviä tehtäviä, kuten tilauksen koontia ja lähettämistä, tavaran vastaanottoa tai noutoa ja jakamista seka maksujen keräämistä ja tilittämistä. Mitä suurempi piiri on, sita helpommalla kukin jäsen pääsee.

Maunulassa ruokapiiritoiminta alkoi kesäkuussa 2003. Piiriläiset ovat ostaneet yhdessä mm. luomuviljaa ja -vihanneksia, Reilun Kaupan kahvia ja ekologisia pesuaineita.

Maunulan ruokapiiri
kokoontuu tekemään tilausta Maunulan Mediapajalla (os. Metsäpurontie 19-21). Kokoontumisajoista ilmoitamme Leikkipuiston ja Mediapajan ilmoitustauluilla. Ajankohdista ja muista ruokapiirin toimintaan liittyvistä asioista voit tiedustella yhteyshenkilöltämme: Taru-Irene Ipatti puh. 040-5107837 s-posti: taru-irene.ipatti(at)kolumbus.fi

TERVETULOA MUKAAN!
Puhdasta ravintoa
luonnonmukaisesti läheltä.