Pirkkolan Plotti avattiin maanantaina 5.6.

915

Plotin kesäkausi alkoi maanantaina 5. kesäkuuta ja päättyy 13. elokuuta. Aukioloaika on klo 10.00 – 18.00. Alueella on uimavalvoja, kesäkioski, joka on auki säävarauksin. WC-tilat löytyvät plotin vieressä olevasta yleisurheilun pukusuojan aulasta.

Kesäuintipaikka Plotti on rakennettu vuosina 1947-51 Pirkkolan omakotiyhdistyksen talkoovoimin.

Vastapäätä uimalammikkoa on kallioon louhittu luola, jonka betoniseinän yläosa on enää näkyvissä. Pirkkolalaiset käyttivät luolaa pommisuojana toisen maailmansodan aikana. Sen sisäänkäynti täytettiin uimalammikon rakentamisen yhteydessä.

Varustus on osa venäläisten 1915-1917 rakentamaa puolustusasemaa (XXII:12), johon kuuluu betonisia konekivääriasemia ja taisteluhautoja.

LISÄTIETOJA
Krepost Sveaborg – Helsingin maa- ja merilinnoitus ensimmäisen
maailmansodan aikana
www.novision.fi/viapori