Hollantilaisten kiitokset Maunulalle

683

Ryhmä Delftin yliopiston asumisen ja kaupunkisuunnittelun opiskelijoita ja asiantuntijoita tutustui lauantaina 10.6. Maunulaan. Ryhmään kuului  professori André Thompsen ja apulaisprofessori Kees van der Flier. Hollantilaiset ovat kiinnostuneet suomalaisista asumisratkaisuista sekä aluekehittämistoiminnasta.

Hollantilaisryhmä vieraili Suomessa 9.-17.6. ja he tutustuivat muun muassa Tapiolaan, Puu-Käpylään ja Myllypuroon sekä vierailivat Ympäristöministeriössä. Matka suuntautui myös Tallinnaan.

Maunulassa opiskelijoille esiteltiin Saunabaarilla Maunulan kehittämistoimintaa kuten keskustan kehittämistä, Suursuon pientaloalueen kaavoitusta, hissirakentamista vanhoihin taloihin sekä tietoyhteiskuntakehittämistoimintaa. Hollantilaisten toisena lähiökehittämiskohteena oli Myllypuro, jonne on myös kaavailtu vastaavanlaisia kehittämistoimenpiteitä kuin mitä Maunulaan eli keskustan kehittämistä ja pientalorakentamista.

Hollantilaiset tekivät Maunulassa kävelykierroksen, joka sisälsi Rewellin suunnitteleman korttelin, Koivikkotien rivitalot, AsOy Oulunkylän rivitalot, Suursuonlaidan vanhusten kuntopolun sekä Maunulan keskustan.

Toukokuun lopulla 2005 Maunulassa vieraili ryhmä Berliinin Kladowin asuinalueen asukkaita tutustumassa Pirttipolun ja Koivikkotien rivitaloihin. Nämä kutsuivat maunulalaiset Kladowin suomalaistaloalueen 50-vuotisjuhlille kesällä 2008.

LISÄTIETOJA
Kladowilaiset Maunulassa 29.5.2005 

PALAUTE VIERAILUSTA

Looking back to our studytrip to Helsinki & Tallinn, I can only conclude we had a very interesting, sunny and wonderful week. Your contribution to our trip is much appreciated. The warm welcome in Maunula and informing tour through the area added a lot to our trip. Especially the way inhabitants in Maunula are involved impressed and inspired us.

Once again I would like to thank you for the time and effort you spent on making our trip as good as it was.

Whenever you come to the Netherlands, please don’t hesitate to contact again.

Best regards,

Mirjam van Emden
Student-Assistent MSc2 – Housing