Forum Viriumille toimitalo Pasilaan

542

Digitaalisten sisältöjen ja palvelujen kehittämisklusteri Forum Virium Helsinki saa oman talon Pasilaan. Forum Virium Center -työnimen saanut, noin 34 000 m2 kokoinen rakennus tulee sijoittumaan Länsi-Pasilaan Yleisradion alueen pohjoispuolelle. Rakennushankkeen osapuolet ovat Yleisradion eläkesäätiö ja Sponda Oyj.

Forum Virium Centerin tilat suunnitellaan digitaalisia palveluja ja sisältöjä kehittävien yritysten näkökulmasta. Tavoitteena on luoda ympäristö, joka tarjoaa mahdollisuudet alan yritysten väliselle vuorovaikutukselle ja keskustelulle sekä luo myönteisen toimintailmapiirin avoimelle innovaatiolle ja luovalle työskentelylle.

Forum Virium Center kokoaa alan merkittäviä toimijoita yhteen. Yritysklusterin jäsenet ja yhteistyökumppanit tulevat sijoittamaan toimintojaan sinne. Myös digitaalisia sisältöjä kehittäville pk-yrityksille kaavaillaan tiloja rakennukseen.

Keski-Pasilan ja Ilmalan alueen rakentaminen tekevät Maunulasta mielenkiintoisen asuinpaikan alan työntekijöille. Jo nyt Maunulassa asuu paljon toimittajia. Keski-Pasilan kehittäminen vaikuttaa merkittävästi Maunulan kehitykseen.

Forum Virium Centerin rakennustyöt alkavat aikaisintaan syksyllä 2007, ja arvioitu valmistumisajankohta on 2008. Hankkeen kokonaisinvestointi on noin 95 milj. euroa.

LISÄTIETOJA
Forum Virium 
Keski-Pasila
Kaupunginhallituksen päätös 27.3.2006