Maunula 60 vuotta

259

Maunulan syntyminen liitetään suureen alueliitokseen, joka tapahtui vuonna 1946. Maunulan 60-vuotisjuhlaa vietettiin Maunulan aluefoorumilla 28.11.2006. Tilaisuudessa muisteltiin menneitä vuosikymmeniä, visioitiin tulevaisuutta sekä kohotettiin tietenkin malja Maunulan menestykseksi. Juhlassa musisoivat soitinyhtye Ihala eli Heidi Haapoja (huilu), Mikko Haapoja (piano), Aino Kurki (akustinen kannel) sekä Merzi Rajala (kitara) ja Eeva Koivusalo (kontrabasso).

Suuressa kuntaliitoksessa 1946 Helsinkiin liitettiin Haagan kauppala ja Huopalahden, Kulosaaren sekä Oulunkylän kunnat sekä osia Helsingin maalaiskunnasta. Liitettyjä Vantaan alueita olivat muun muassa Tali, Pakila, Tuomarinkylä, Suutarila, Pukinmäki, Malmi, Tapanila, Puistola, Viikki, Puotila, Mellunkylä ja Herttoniemi. Alueliitosta oli valmisteltu 1920-luvun lopulta asti.