Paanukoti suljetaan

321

Paanumäen vanhainkoti eli Paanukoti Suursuontiellä suljetaan tammikuun lopulla. Syynä on, ettei Helsingin kaupunki enää aio sijoittaa vanhuksia Paanukotiin. Asia selvisi lokakuun alun kaupungin ja vanhainkodin välisissä neuvotteluissa.

Paanumäen vanhainkoti valmistui 1962. Rakennus kuuluun ns. Ilveskorven rakennusryhmään. Talo on vanha ja soveltuu huonosti nykyaikaiseen vanhustenhoitoon. Sen huoneet ovat pieniä ja niissä ei ole omaa wc:tä.

Paanumäen vanhainkoti on kaupungin vuokratontilla. Vuokrasopimus päättyy vuonna 2025. Talo on kaavoitettu vanhustentaloksi ja sen omistaa Vanhusten turva ry. Vanhusten Turva ry:n on perustettu 1947 tarkoituksena auttaa kodittomia vanhoja ihmisiä. Rakennus sijaitsee hyvällä paikalla lähellä Suursuon vanhusten kuntopolkua.

LISÄTIETOJA
Vanhusten turva ry 
Ilveskorven kortteli Suursuon laidassa 
Kuva korttelin rakennusvaiheesta 1962 
Elämänkaarikortteli-idea 
Suursuon vanhusten kuntopolku