Joulukalenteri 7

318

Voi luttusen huttunen ! Taas samanlainen harmaa ja sateinen päivä Maunulassa ja koko Etelä-Suomessa. Samanlainen sää on ollut koko marras- ja joulukuun   …

ajan. Loka- marraskuun vaihteessa oli melkoinen lumimyräkkä ja näytti jo siltä, että talvi on tulessa. Mutta ei ! Ei sitten hiutaleen hipsukkaakaan sen jälkeen. ! Ja viikko joulukuuta jo kulunut. Ja lämpöasteita ja vesisadetta päivästä toiseen. 
 
Joulupukki sai jatkuvasti puhelinsoittoja ja kirjeitä, että mistä on kysymys. Asia on niin, että joulupukki voi lumettaa vain Korvatunturi ja sen ympäristön. Muualle lumentulon ja talventulon hoitaa Lapin mahtava Lumikuningas. Kävi niin että Lumikuninkaan vieraaksi saapui Ruotsin ja Norjan Lumikuningas. Ja sitten koko porukka lähti Lapin perukoille hiihtelemään ja lomailemaan. Siellähän lunta riittää. Siitä piti Suomen Lumikuningas kyllä huolen.

Ja vieraille piti tietysti näyttää parhaat lumimaisemat. Ja eikös tämä kuninkaallinen Suomen lumen valtias unohtanut varsinaisen tehtävänsä eli Suomen lumettamisen etelästä pohjoiseen viimeistään joulukuun alussa. No eihän tämä ollut ensimmäinen kerta. Mutta kun talvesta ei ollut tietoakaan. Eikä tällä lumisten säiden valtiaalla ollut edes kännykkää mukana, jotta Joulupukki olisi voinut soittaa ja käskeä hänet hippulat vinkuen tulemaan hoitamaan hommansa eli lumen tulon Suomenmaahan !

 Voi lumpsispumpsis ja höttösen möttönen ajatteli Joulupukki mielessään. Kyllä hän pitäisi kipakan nuhdesaarnan ystävälleen Lumikuninkaalle, kun tämä tulisi takaisin retkiltään. ”Lunta Maunulaan ja koko Suomeen heti paikalla ! Eikä mitään vastaansanomisia tai selityksiä ! ” Lumikuningas oli jättänyt hommansa hoitamatta. Ja sitä ei Joulupukki antaisi hetimmiten anteeksi.

 Jatkuu huomenna