Joulukalenteri 8

257

Joulupukilla ei ole liiemmälti aikaa miettiä Lumikuninkaan touhuja. Hän tietää, että lunta tulee ennemmin tai myöhemmin kuten joka talvi. Joulupukilla on

täysi työ seurata satojen tonttujensa päivittäistä työskentelyä ja ennen kaikkea sitä, että ollaan aikataulussa. Kaiken täytyy olla  valmista jouluaattona, jolloin Joulupukkia lähtee pulkallaan viemään lahjoja maailman lapsille Petteri Punakuono uljaitten ja voimakkaiden porojen pulkkaa vetämässä.
etunenässä

 

Jonttu-tonttu ja Hupsis-tonttu yrittävät parhaansa mukaan auttaa vanhempia ja kokeneempia tonttuja lahjojen teossa. Välillä tontuista tosin tuntuu, että pikkutonttujen poikamaisista touhuiluista on enemmän haittaa kuin hyötyä. Mutta jokainen vanhempi tonttu tietää kyllä,  kuinka vaikeaa oli pikkutonttuna aina muistaa, että lahjojen teossa on kysymys tuiki tärkeästä asiasta. Siitä että lapset saavat lahjat ajallaan ja ovat myös tyytyväisiä niihin.

 

Jatkuu huomenna …