Joulukatelenteri 13

276

Tänään Joulupukki on väsynyt. Töitä on tehty aamusta iltaan ja illasta aamuun. Jouluun on enää 12 päivää ja paljon, paljon, paljon on vielä

tekemättä. Joulumuori huomaa kyllä, milloin joulupukki on tehnyt liikaa työtä ja tarvitsee pienen lepohetken.

Joulumuori ottaa ystävällisesti ja lämpimästi Joulupukin käsistä kiinni, katsoo hänelle niin rakasta Joulupukkiai hänen sinisiin silmiinsä ja ehdottaa : ”Mitäpäs jos ottaisit päiväaterian jälkeen  kunnon iltapäivätirsat. Jaksat sitten taas paremmin jatkaa jouluvalmisteluja. Täällä tehdään työtä aivan yhtä ahkerasti, vaikka sinä lepäisit hetken omassa kammarissasi. Liika työ on liikaa Joulupukillekin! Eikös vain ?”

Joulumuorin viisaista ja rauhoittavista sanoista helpottuneena Joulupukki lähtee ruokailun jälkeen syvään haukotellen omaan rauhalliseen soppeensa ja on hetkessä unten mailla. Hän uneksii jouluaatosta ja erityisesti lasten loistavista silmistä ja iki-ihastuneista tervetulotoivotuksista kauan odotetun Joulupukin saapuessa lahjasäkki olallaan.

Eikä mitään jää tekemättä, vaikka Joulupukki lepääkin kunnolla. Tontut osaavat asiansa ja ahkeroivat lahjojen parissa. Ja kaikkialta kuuluu kuiske : ”Annetaan Joulupukin levätä aivan rauhassa, niin  kauan kuin hänellä unta piisaa. Kyllä hän on sen ansainnutkin !”

Jatkuu huomenna …