Episodi: Kuka sen teki?

232

Maanantai-aamuna raitiovaunussa. Siis en mä ole tiennyt, että
Suomessa on jotain erityisiä taskuvarkaita…mun kännykkä,

halvin malli, joka kaupasta löytyy. Nuori pipopäinen tyttö tyhjentää mieltään ikätoverilleen. Joltain tutulta oli varastettu kännykkä Englannissa, ja sen tyttö toki ymmärsi, sillä hän tiesi, että siellä on taskuvarkaita, mutta että Suomessa?

Joku oli kai ihan että kiva, en oo soitellut kavereille vähään aikaan, hän jatkaa. Toinen myötäilee välillä sekaan jotain. Välillä ääni on tuohtunut. Tyttö joutuu maksamaan laskun, koska oli kuulemma säilyttänyt kännykkäänsä huolimattomasti. Se ei ole kenenkään mielestä oikein, sanoo tyttö ja muistuttaa olevansa vasta lapsi, 15. Ei se sille fimalle olisi niin iso taloudellinen kustannus kuin meidän perheelle, jos ne antaisi sen anteeksi. 400 euroa!  

Tytöt jäävät ulos. Nyt mä en saa sit mitään joululahjoja. Niin, sanoo toinen ymmärtäväisesti, kun sä saat vaan rahaa, että voit maksaa sen laskun. Joo, kuuluu ulkoa vaisusti.
Ovet sulkeutuvat.

Imme