Joulukalenteri 14

310

Kunnon iltapäivätirsat ja hyvin nukuttu yö Joulupukin omassa viihtyisässä ja lämpimässä makuukammarissa saivat Joulupukin taas

täyteen työn touhuun. Joulupukki ja vanhimmat tontut pitivät neuvottelun kerran viikossa. Tässä kokouksessa mietittiin lahjojen antamista. Olihan selvää, että kaikkia lasten ja aikuisten toiveita ei voitu toteuttaa.

Toivomuksissa oli yhä enemmän teknisiä vempaimia, kuten taulutelevisioita, televisioiden lisälaitteita, uusia radioita,kamerakännyköitä ja monenlaisia kodinkoneita ja muita viimeistä mallia olevia muotituotteita. Kaikkea toivomaansa ei kukaan voinut saada, mutta viisas Joulupukin ja tonttujen neuvosto osasi vuosien, vuosien ja vuosien aikana kertyneestä kokemuksestaan tehdä sellaisia päätöksiä, että kaikki lahjojen saajat olivat tyytyväisiä.

Niin tapahtuisi tänäkin jouluna. Mutta mistä Joulupukki sai kaikki ne rahat, jotka tarvittiin kaikkien lahjojen, jopa hyvinkin kalliiden lahjojen valmistamiseen ??? Tämä on eräs joulun salaisuus, johon tietää vastauksen vain meidän oma Joulupukkimme. Ja sitä salaisuutta hän ei kenellekään kerro. Arvata voi jokainen mitä mieleen juolahtaa, mutta vain Joulupukki tietää oikean vastauksen.

Jatkuu huomenna …