Joulukalenteri 16

232

Tänään ei korvatunturilla tapahdu mitään sen ihmeempää. Tuhat ja sata Korvatunturin tonttua tekevät ahkerasti lahjoja omissa pajoissaan.

Joulupukki kulkee tyytyväisenä myhäillen Korvatunturin pitkillä käytävillä ja seuraa aina silloin tällöin jonkin mukavan lahjan tekoa tällä kertaa Tonttu-Tomeran ja Tonttu-Toimeliaan lahjapajassa.

Joulupukki ja Joulumuori suunnitteleva myös Korvatunturin omaa joulujuhlaa, joka pidetään sitten kun Joulupukki palaa pitkältä lahjanjakomatkaltaan. Ja tietysti mietitään, minkälaisia lahjoja tonttulan oma väki tänä vuonna Joulupukilta saa.

Petteri Punakuono ja muut Joulupukin porot syövät tyytyväisinä niille tuotua herkullista jäkälää, vaikka tuskin se meistä kovin herkulliselta maistuisi. Mutta me emme olekaan poroja, emmekä näin ollen ymmärrä niiden herkuista hölkäsen pölkästä. Porot ovat harjoittelun tuloksena vahvassa kunnossa ja jaksavat varmasti jouluaattona juosta vaikka maailman ympäri. Ja niinhän ne itse asiassa televätkin.

Jouluun on aikaa enään yhdeksän päivää ja lapsista tuntuu, että mitä lähemmäksi joulua tullaan sitä pitemmiksi päivät käyvät.  Kova on kodeissa joulun odotus. Ja niin on myös jokavuotinen kiireinen joulun touhotus. Monessa keittiössä tuoksuvat jo joulutortut ja piparkakut. Ja piparkakkutaikinaahan pitää jokaisen lapsen saada maistaa. Se on selvä se !

Jatkuu huomenna …