Joulukalenteri 18

225

Lumikuninkaan linna oli valtava ilmestys. Tontut eivät olleet koskaan nähneet niin valtavaa jäästä rakennettua linnaa.

Neljä korkea tornia, paksut muurit. Ikkunat olivat aivan ohutta jäätä, niin että niistä näki hyvin ulos. Joulupukki oli käynyt kyläilemässä monet monituiset kerrat Lumikuninkaan luona, joten hän tunsi sen hyvin ja tiesi mihin piti paina kätensä, että linnan mahtavat portit aukeisivat. 

Korvatunturin komeudelle se ei vetänyt vertoja, vaikka upea olikin. Ja kylmempi myös. Mutta lumikuningas viihtyi hyvin jäisessä linnassaan. Sitä paitsi, jos hänen taikavoimansa ei olisi pitänyt linnaa jatkuvassa pakkasessa, olisi se sulanut valtavaksi lumivuoreksi.  Joulupukki ja Lumikuningas olivat hyviä ystäviä. Olihan heillä sama tavoite: Saada lunta koko Suomen maahan erityisesti jouluksi.

Lumikuningas otti heidät vastaan isossa olohuoneessaan. Hän valitteli kovasti kiireitään. Kuninkaallisia oli ollut vierailulla Ruotsista ja Norjasta ja heidän kestityksensä oli vienyt paljon aikaa. Mutta nyt hän oli tarttunut varsinaiseen työhönsä, joka tänä jouluna tuntui erityisen vaikealta. Vaikka sunnnuntaina oli Maunulassakin ollut pieni pakkanen ja muutama lumihiutalekin peitti maan, niin kunnon lumen tulosta ei ollut tietoakaan.

Lumikuningas oli kovin pahoillaan tilanteesta. Mutta hän ei kuitenkaan yksin voinut päättää lumen tulosta jouluna. Kun lumikuningas yritti saada kunnon lumisateen aikaiseksi, niin Ilmojen Haltiatar työnsi valtamereltä ja erityisesti Englannista ja muilta Brittein saarilta lämmintä ja sateista ilmaa päivä toisensa jälkeen Suomeen. Ja niin lumikuninkaan käynnistämä lumisade suli vesikuuroiksi. Ja niinpä joulukuussa oli satanut vettä aivan yhtenään.

Lumikuningas oli neuvotellut tilanteesta Ilmojen Haltiattaren kanssa, mutta yhteisymmärrykseen ei oltu päästä. Ja niinpä luminen joulu näytti hyvin epävarmalta . Joulupukki oli kovin surullinen kuultuaan näin ikävät uutiset. Mutta nyt ei ollut mitään muuta  tehtävissä kuin palata äkkiä takaisin Korvatunturille kiireisiin joulun töihin Lumikuninkaan lainaamilla poroilla.

Jatkuu huomenna …