Joulukalenteri 20

232

Miten se nyt olikaan ? Eli miten lapset laskevat nämä viimeisen viikon päivät, kunnes jouluaattoa koittaa ? Jos lasketaan päiviä niin tänään

keskiviikkona on ensimmäinen päivä kohti jouluaattoa, torstai on toinen, perjantai kolmas, lauantai neljäs ja sunnuntai eli jouluaatto on viidentenä päivänä.

Jos taas lasketaan öitä, kuten useimmat lapset tekevät, niin keskiviikko on ensimmäinen yö, torstai toinen yö, perjantai kolmas yö, lauantai neljäs yö. Ja kun sunnuntai aamuna herätään on jouluaatto. Kyllä se joulu nopeammin tulee, jos lasketaan, montako yötä on vielä jäljellä jouluaattoon. Neljähän niitä öitä on enää, totta vieköön. Ja päiviä on peräti viisi. Kuka nyt niin kauan jaksaisi odottaa.

Petteri Punakuona, Salama ja Nopsa harjoittelevat joka päivä ollakseen mahdollisimman nopeassa kunnossa jouluaattona, un suuri matka alkaa. Vanhemmat  tontut ohjastavat niitä päivittäin juoksuttamalla poroja monta kertaa Korvatunturin ympäri. Ja perässään porot vetävät kymmentä isoa pulkkaa, joissa istuvat kaikki Korvatunturin pikkutontut. Ja voi sitä iloa, naurunräkätystä ja metelöintiä, mikä näistä pikkutontuista lähtee.

Joulukuun viimeisellä viikolla aurinko paistaa Korvatunturilla vain pari tuntia, kun se Maunulassa paistaa kuusi tuntia. Siksi poroajelut suoritetaan valoisaan aikaan. Tietysti Korvatunturin rinteet ja ympäristö on hyvin valaistu. Mutta päivänvalossa on turvallisempaa liikkua ulkona. Etenkin kun porot pitävät melkoista vauhti juostessaan Korvatunturin rinteillä.

Jatkuu huomenna …