Joulukalenteri 19

321

Kotimatka Lumikuninkaan linnasta Korvatunturille sujui nopeasti. Matka oli kuitenkin ollut pitkä ja raskas. Pientä toivoa oli lumen tulosta.

Uutisista oli Joulupukki kuullut, että Maunulassa oli maamantailtana ollut pientä pakkasta ja ohut valkoinen lumipeite. Lumikuninkaan tietojen mukaan Ilmojen Valtiatar ei ollut kuitenkaan luvannut mitään varmaa lumen tulosta jouluksi ja se todella harmitti Joulupukkia,

Kotona Korvatunturilla mentiin saunaan pesemään matkan hiet pois.
Sitten nautittiin Joulumuorin erinomainen iltapala, riisipuuroa tietysti jälkiruoaksi. Ja kyllä uni maistui Joulupukille, Jonttu-tontulle ja Hupsis tontulle. Hetken pikkutontut vielä sängyssä keskustelivat matkan kokemuksista. Esimerkiksi siitä, kuinka jännittävää oli nukkua laavussa keskellä Lapin erämaata ja miten komea Lumikuninkaan jäinen linna oli. Ja sitten he nukahtivat ja näkivät unia Korvatunturin omasta joulujuhlasta.

Joulupukki nukkui tiistaiaamuna makeasti aina puoleenpäivään. Taivas oli sininen ja auringosta sai nauttia näin joulun aikaan Korvatunturilla vain pari tuntia ennen kuin se jo laski Lapin vaarojen taakse. Joulupukki kävi ulkona hengittämässä kirpeää pakkasilmaa ja tervehtimässä aurinkoa. Lunta oli runsaasti ja pakkasta ainakin 15 astetta.  Kuvankauniit olivat Korvatunturin maisemat sinisen taivaan alla auringon valaisemina. Ja itse  asiassa kauniimmatkin. Ainakin Joulupukin mielesstä.

Jatkuu huomenna …