Joulukalenteri 22

206

Tänään perjantaina joulukuun 22. päivänä on jouluaattoon enää kaksi yötä. Perjantaiyö ja lauantaiyö. Ja lauantaiaamuna, siis jouluaattoaamuna, heräävät lapset yleensä hyvin aikaisin, sillä jännitys ja odottaminen vie helposti yöunet. Ja eipä ihme onhan jouluaattoaamua odoteltu jo 23 päivää.

VIELÄ KAKSI YÖTÄ HYVÄ JOULUKANSA JA SITTEN ALKAA JOULUN JUHLINTA TÄYDELLÄ INNOLLA JA RIEMULLA. Ja aikuisten on taas herättävä aikaisin jouluaattoaamuna, sillä jouluaattoiltaa varten on vielä paljon tekemistä. Kinkku, kalkkuna, erilaiset laatikot, sillit, rosollit ja mitä niitä nyt onkaan. Kaikki on saatava valmiiksi jouluateriahetkeen mennessä. Huh ! On siinä tekmistä.

Kaikki pitää laittaa ajoissa valmiiksi jouluaaton herkkupöytään. Ja riisipuuro ja sekametelisoppaa (kuten jotkut sitä nimittävät) ovat tietysti jälkiruokana. Ja kuka saakaan riisipuuroon sekoitetun manteli. Se onnellinen saa omassa mielessään toivoa mitä tahansa. Mutta muille tätä toivomusta ei saa kertoa, muuten ei taika toteudu. 

Perjantaina kun jouluun on enää aikaa perjantaiyö ja lauantaiyö, saapuvat Korvatunturille kaikkien seitsemän maanosan vanhimmat tontut eli Joulupukin tärkeimmät apulaiset. He ovat Joulupukin hyviä ystäviä vuosien takaa eli siitä asti kun Joulupukki muutti Korvatunturille asumaan ja ryhtyi hoitelemaan Joulupukin tehtäviä.

Korvatunturille kokoontuvat Euroopan, Aasian, Afrikan,  Pohjois-Amerikan, Etelä-Amerikan, Australian ja  Etelämantereen eli  Korvatunturin Joulupukin pääapulaiset. He ovat hoitaneet oman maanosansa joulupukkitoiminnan siten, että kaikissa perheissä, joissa joulupukkia vieraaksi odotetaan, myös joku Joulupukin apulaisista lahjat käy viemässä ja lapsia laulattamassa.

On tietysti myös toisenlaisia toiveita. Toiset perheet toivovat, että joulupukki jättää lahjasäkin oven taakse ja siitä se sitten sopivana hetkenä, yleensä joulupöydän herkkujen syömisen jälkeen haetaan. Kaikkien hankalinta on niillä joulupukeilla, joiden on toivottu tulevan jouluyönä savupiipusta sisään ja jotka sitten jättävät lahjat jouluaattoyönä joulukuusen alle.

Melko pölyistä ja hankalaa hommaa etenkin, jos joulupukin vatsan seudulle on kertynyt hieman ylipainoa, kuten monesti on asianlaita. Senhän me hyvin tiedämme monesti  asian olevan, kun olemme jouluna komeavatsaisen joulupukin tavanneet.

Silloin on kyllä savupiipusta sisään meneminen hankalaa. Saa varoa, ettei juutu savupiippuun kokonaan. Pois voi sentään mennä ulko-ovesta. Kuitenkin niin hiiren hiljaa, ettei kukaan vain herää ennen aikojaan.

Kun kaikki asiat on keskusteltu eri maanosien vanhimpien Joulupukkien  kanssa, voi Korvatunturin Joulupukki taas kerran todeta, että vuoden 2006 joulun valmistelut on tehty hienon hienosti. Ja nyt sitten vain jouluaattoa odottamaan jolloin jouluruljanssi alkaa.

Jatkuu huomenna …