Joulukalenteri 24

254

Vihdoin ja viimein on se kauan odotettu jouluyö. Tasan kello 24.00 yöllä muuttuu aatonaatto jouluaatoksi. Lapset eivät malta aamulla kovinkaan

pitkään nukkua, niin käsinkosketeltavan innostuneesti on jouluaattoa ja joulupukkia odotettu. Isillä ja äideillä on vielä paljon tehtävää ennen kuin käydään syömään jouluaaton herkkuja ja sen jälkeen odottamaan Joulupukin saapumista.

Yleensä joulukuusen kynttilät ja koristeet on laitettu jo jouluviikolla. Joten aattoaamuna jouluinen valo täyttää kodin tunnelmallisesti. Korvatunturilla Jonttu-tonttu ja Hupsis-tonttu valvovat (täynnä joulun tunnetta) lähes koko yön  kertoen toisilleen hassunkurisia joulutarinoita. Ja ihailevat Korvatunturin jättiläismäistä joulukuusta, jota hekin ovat olleet koristelemassa.

Keskiyöllä aatonaattona päivä muuttuu jouluaatoksi klo 24.00.  Kauan odotettu jouluaatto on saapunut Korvatunturille, Maunulaan, koko Suomeen ja maailmaan. Korvatunturin vanha ja valtavan suuri kaappikello kilahtaa ensimmäisen kerran kello 00.01 ja joka minuutti aina siihen asti, kun Joulupukki lähtee matkalleen jouluaattona tasan puolen päivän aikaan eli kello 12.00.

Korvatunturin tuhat ja sata tonttua ovat tehneet yhtämittaisesti työtä joulukuun 23 ensimmäistä päivää. Ja nyt on kaikki valmista Joulupukin lähtöä varten. Aamulla lahjat pakataan joulupukin lahjapulkkiin (kuinka monta niitä mahtaakaan olla ?). Lahjat on sidottava tiukasti kiinni, sillä Joulupukki poroineen, Petteri-Punakuono etummaisena, ampaisevat kuin raketti yläilmoihin kohti Suomen koteja tasan kello 12.00.. Sama tapahtuma nähdään kaikissa seitsemässä maanosassa, joissa Joulupukin apulaiset hoitavat lahjojen jaon.
 
Joulupukin porojen kellot kilkkaavat iloisesti ja koko Korvatunturin joulukansa vilkuttaa ja riemuitsee Joulupukin lähtiessä pitkälle matkalleen. Korvatunturin oma joulujuhla pidetään  vasta joulupäivänä, kun Joulupukki on palannut raskaalta matkaltaan ja levännyt riittävästi matkaväsymyksestä. Mutta joulupäivän tapahtumista ja tunnelmista kerromme huomenna.

Jatkuu huomenna …