Joulukalenteri 25

290

Kun Joulupukki oli lähtenyt pitkälle matkalleen alkoi aika vilske, kun kaikki  halusivat Joulupukin salaiseen kesäpuutarhaan, jossa oli

erinomainen löylysauna ja puhdasvetinen uima-allas.  Joulumuori organisoi homman, kuten kaikkina edellisenä vuosina. Jouluaattona pääsivät saunaan vanhimmat tontut ja kun Korvatunturin joulujuhla päättyy joulupäivän iltapuolella pääsevät nuoremmat tontut nauttimaan saunan löylyistä. Ja sitä saunomista ja uimista sai jatkaa vaikka  Tapaninpäivän iltaan saakka. 

Joulupukin lahjojenjakomatka oli  sujunut erinomaisesti. Joka kotiin, johon Joulupukki oli  kutsuttu sai oman Joulupukkinsa.  Joko sen oikean tai Joulupukin apulaisen.  Samantekevää, sillä kyllä ne kaikki olivat suunnilleen oikean Joulupukin näköisiä. Tuhansia kertoja lapset lauloivat ”Joulupukki, Joulupukki, valkoparta vanha ukki…” Ja aina vastasi Joulupukki omalla laulullaan :” Kiitos, kiitos kiltit lapset …” ja niin edelleen…Ja kyllä tämänkin joulun lahjat tuottivat lapsille paljon iloa ja uudet leikit alkoivat.

 Joulupukki otti kännykällään yhteyden kaikkien seitsemän maanosan apupukkiin ja kuuli tyytyväisenä,  että kaikki oli sujunut erinomaisesti. Suomi on tietysti osa Euroopan maanosaa, Mutta koska Korvatunturi  on ainoa oikean Joulupukin asuinpaikka, niin hän hoiti lahjojen jakamisen Suomen maassa. Sillä Suomessahan Korvatunturi sijaitsee. Euroopan lahjojejn hoiti sitten apupukki.

 Vaikka Joulupukin porot lensivät paikasta toiseen silmänräpäyksessä, niin silti Joulupukin matka kesti jouluaattoyöhön klo 24.00 asti. Sen jälkeen hän lensi takaisin Korvatunturille, päästi porot lepäilemään oman aitaukseensa runsaan jäkäläherkun kera. Tontut pitivät porot lämpiminä hankaamalla niistä hiet pehmeillä pyyhkeillä ja rapsutellen näitä hyviä ystäviään ihan muuten vaan. Ja siitä porot olivat mielissään.

Kun Joulupukki heräsi puolenpäivän aikaan joulupäivänä, oli ruokapöytä katettu kaikenlaisilla herkuilla, kuusen kynttilät ja pöydillä olevat palavat kynttilät loivat hienoa joulun tunnelmaa. Riisipuuron jälkeen alkoi riemukas lahjojen avaaminen. Joulupukki ja Joulumuori  olivat tehneet kullekin tontulle joululahjan. Sen lisäksi tontut antoivat toisilleen mitä mielikuvituksellisimpiä lahjojaoja. Lahjanteonhan tontut osasivat perinpohjaisesti.

Iltapäivällä saunominen jatkui. Joulupukki meni tietysti ensin vanhimpien tonttuystäviensä kanssa saunomaan, uimaa ja keskustelemaan  jjouluaaton tapahtumista. Sitten oli nuorempien tonttujen vuoro. Illalla joulupukki oli pitkä yölevon tarpeessa. Niinpä hän, kaikille tontuille vielä hyvää joulua vilkuttaen, meni oman kammarinsa sänkyyn ja nukahti välittömästi.

Jatkuu Tapaninpäivänä …