Joulukalenteri 26

250

Tapaninpäivänä Joulupukki nousi mukava pehmeästä sängystä ennen puolta päivää.  venytelleen nautinnollisesti. Jouluhommat olivat

sujuneet kaikkialla maailmassa erinomaisesti. Tämä koskee Joulupukin näkökulmasta sitä, että ne perheet jotka maailmalla ovat joulua viettäneet ja joulupukin luokseen kutsuneet, ovat saaneet mitä parhainta palvelua. Joululaulut ovat soineet ja seimen lastakin on muistettu.

Koko Korvatunturin väen yhteinen Tapaninpäivän lounas syötiin pitkien pöytien ääressä. Pelkkä erilaisilla herkuilla katettu joulupöytä oli ainakin sadan metrin pituinen. Ja miettikää itse kuinka pitkiä pöytiä tarvittiin tuhannen ja sadan joulutontun ruokailua varten. Joulumuori ja kymmenet hänen apulaisensa ovat tehneet koko joulun ajan ahkerasti töitä Korvatunturin keittiössä.

Tapaninpäivänä vanhemmat tontut söivät hyvää jouluruokaa ja jälkiruoaksi riisipuuroa. Mutta muuten he lepäsivät raskaan 23 joulukuun päivää kestäneen lahjojen valmistamisen aiheuttamasta rasituksesta. Tosin jokainen joulu oli työntäyteinen, joten lepääminen oli enemmänkin tyytyväisyyttä siitä, että  lahjatyöt oli  tehty parhaalla mahdollisella tavalla ja ajoissa.

Jouluruokailun jälkeen Joulupukki otti vielä pienet nokoset. Sen jälkeen hän lähti hiihtäen kohti Lumikuninkaan linnaan vierailulle. Se oli jokavuotinen tapa, joka oli kestänyt niin kauan kuin Joulupukki oli asunut Korvatunturilla ja Lumikuningas omassa jäälinnassaa.

Ilma korvatunturilla oli upea. Aurinko oli jo laskenut, mutta taivaanranta loisti vielä punaisena ja kuunsirppikin lepäili taivaalla. Valkoista lunta, sopivasti pakkasta.  Juuri sellaista kuin korvatunturilla olla pitikin joulunaikaan.

Lumikuninkaalla oli hirsistä rakennettu tilava vierastalo,  jossa oli 20 huonetta vieraita varten. Sillä eiväthän useimmat vieraat voineet asua ja vierailla jääkylmässä kuninkaanlinnassa. Mutta se miten lumikuningas pystyi rupattelemaan Joulupukin kanssa takkatulen ääressä hänen jäisen pukunsa sulamatta, jääköön Lapin arvoitukseksi. Näin sujui Lapissa ja Korvatunturilla Tapaninpäivä.

SEN PITUINEN SE ! (Toivottavasti tapaamme taas ensi jouluna)

Joulutarinat kirjoitti Timo-tonttu. timo.brunila@dnainternet.net