Maunulaa esitellään Urban Guide Helsingissä

297

Kaupunkisuunnitteluvirasto julkaisi syksyllä 2006 englannin kielisen Urban guide Helsinki 2006 -kirjan. Kirjassa esitellään monipuolisesti Helsingin rakennuksia ja alueita sekä myös suunnitteilla olevia alueita. Oppaassa esitellään 50-luvun Maunulaa ja luetellaan sen suunnittelijoita: Hilding Ekelund, Viljo Revell, Keijo Petäjä ja Kaj Englund.

Maunulasta todetaan kirjassa: "Maunula is one of Helsinki’s best examples of the realization of suburban ideals".

Muita kirjassa esiteltyjä vanhoja asuinalueita ovat Katajanokka, Töölö, Kallio, Kumpula, Pasila, Meilahti ja Munkkiniemi, Itäkeskus, Malminkartano, Pikku Huopalahti ja Lauttasaari sekä Pihlajamäki Lähiöprojektin esittelyn yhteydessä. 

Kirjaa löytyy muun muassa Akateemisen kirjakaupan kolmannesta kerroksesta arkkitehtuurikirjojen joukosta.

LISÄTIETOJA
Ksv: Urban Guide Helsinki