Japanilaiset tutkijat tutustuivat Maunulaan

500

Japanilaiset kaupunkitutkijat Namiko Minai (kuvassa oik.) ja Mai Baba vierailivat 27.3. Maunulassa. Käynnin aikana tutustuttiin Maunulan suunnitteluun, Mediapajaan, Palvelukeskus Saunabaariin, Maunulan kirkkoon, vanhan Maunulan arkkitehtuuriin sekä kirjastoon ja vanhusten kuntopolkuun Suursuonlaidassa.

Japanilaiset ovat Teknillisen korkeakoulun Yhdyskuntasuunnittelun tutkimus- ja koulutuskeskuksen (YTK) vieraana viikon. Vierailun aikana he ovat tutustuneet Helsinkin kaupunkisuunnitteluvirastoon, tietokeskukseen, VVO:hon ja Espoon Asuntosäätiöön sekä vierailleet Nuuksiossa, Tapiolassa ja Pikku-Huopalahdessa.

Namiko Minai on väitellyt kaupunkisuunnittelusta (city planning) ja toimii Fukuin yliopistossa tutkijana ja opettajana. Minaita kiinnosti Suomessa erityisesti asuminen, asukasdemokratia, demokratiaan ja osallistumiseen liittyvä opetus kouluissa sekä puistosuunnittelu.

LISÄTIETOJA
Namiko Minai (Community and Living Laboratory) 
Namiko Minai, erikoisalat 
YTK 
Hollantilaiset Maunulassa 2006 
Berliiniläiset Maunulassa 2005 
C.J. Gabbe Maunulassa