Sosiaalityöntekijät poliisipiireihin

304

Jokaisessa Helsingin neljässä poliisipiirissä on työskennellyt vuoden alusta lukien sosiaalityöntekijä. Poliisipiirissä olevat sosiaalityöntekijät mm. opastavat ja neuvovat poliisilaitoksella asioivia asiakkaita, erityisesti lapsia ja nuoria, arvioivat mahdollisen lastensuojelun toimenpiteitten tarpeen ja tekevät yhteistyötä sosiaaliviraston ja terveyskeskuksen kanssa.

He myös koordinoivat ja ohjaavat perheväkivaltatapauksissa tehtäviä toimenpiteitä oikealle vastuuyksikölle ja huolehtivat osaltaan poliisin ja alueellisen verkoston yhteistoiminnasta. Helsingissä on keskustan, Pasilan, Malmin ja Itäkeskuksen poliisipiirit.

Helsingin poliisin ja sosiaalitoimen välinen yhteistyö aloitettiin jo 2001 sijoittamalla yksi sosiaalityöntekijä Itäkeskuksen poliisipiiriin. Kokemukset olivat alusta alkaen erittäin hyviä ja rohkaisivat laajentamaan toimintaa.

Sosiaaliviraston verkkosivut
Helsingin kihlakunnan poliisilaitos