Valtuusto hyväksyi Maunulan keskustan kaavan

1180

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Maunulan keskustan kaavan yksimielisesti 25.4. klo 18 alkaneessa kokouksessa. Tutustu valtuuston keskustelupöytäkirjaan.

Keskustelu valtuustokokouksessa oli aktiivista. Siinä käytettiin 13 puheenvuoroa. Hannele Luukkainen (kok),  Arto Bryggare (sdp), Kai Kalima (sdp), ja Sole Molander (kepu) kiittivät asukkaita aktiivisesta toiminnasta.

Hannele Luukkainen (kok) kannatti kaavaehdotusta ja kutsui kaavaa vastustanutta Pro Maunulaa anti-Maunula seuraksi.

Perussuomalaisten Olli Sademies esitti kaavan pöydälle jättämistä. Esitys ei saanut kannatusta.

Valtuusto ei hyväksynyt myöskään esitystä ostoskeskuksen tontinvuokrasopimukseen liittyvän rakennuksen purkamisvastuun poistamista ostoskeskuksen omistajilta.

Toukokuussa 2000 Maunula-Seuran, Maunulan Asukasyhdistyksen ja Metsälä-Seuran kirjeestä kaupunginhallitukselle käynnistynyt Maunulan keskustaprosessi on päättynyt valtuuston 25.4. päätökseen. Nyt varsinainen keskuksen rakennussuunnittelu voi alkaa.


HYVÄKSYTYT PONNET

Hannele Luukkainen (äänin 64-0)
Kaupunginvaltuusto korostaa, että jatkossa kirjaston ja työväenopiston tilat tulee suunnitella ja toteuttaa mahdollisimman samanaikaisesti kauppakeskuksen kanssa.

Hannele Luukkainen (äänin 62-0)
Kaupunginvaltuusto korostaa, että jatkossa tulee pitää huolta asuntokanna monipuolisuudesta ja että alueelle varataan riittävästi vanhusten palveluasuntoja.

Kauko Koskinen (äänin 46-0)
Kaupunginvaltuusto edellyttää, että vuokrattaessa tontteja, joihin tulee liiketiloja, vuokrausehdoissa pyritään ottamaan huomioon monipuolinen palvelutarjonta (mahdollisimman useita yrittäjiä).

LISÄTIETOJA
Valtuuston keskustelupöytäkirja (pdf)
Päätöksen pikayhteenveto
Kaupunginhallituksen esitys valtuustolle 25.4.2007 
Maunulan keskustaprosessi (pdf) 
Maunulan keskustan suunnittelusivut