Maunulan Mediapaja suljettuna

256

Maunulan Mediapaja on ollut suljettuna, koska tilan päivystämiseen ei ole saatu riittävästi vapaaehtoisia päivystäjiä tai työllistettyä henkilöä. Viime aikoina Mediapajaa on pidetty auki vapaaehtoisten voimin.

Maunulan Mediaoajan toiminnasta on joukuusta 2004 lähtien vastannut Maunula-Seura. Viime vuosina Mediapajan päivystämisestä ovat vastanneet työllisyysrahoilla sosiaalitoimen myötävaikutuksella palkatut henkilöt. Vapaaehtoiset henkilöt ovat päivystäneet Mediapajaa silloin, kun työllistetyt työntekijät ovat olleet koulutuksessa, lomalla tai sairaina.

Tilan päivystysongelma pyritään löytämään ratkaisu ennen lomia joko kartoittamalla sopivia työllistettäviä henkilöitä tai hakemalla Maunulasta henkilöitä, jotka ovat valmiita uhraamaan omaa vapaa-aikaansa Mediapajan aukipitämiseksi. Mediapajan vapaaehtoisjoukko on harvennut työkiireiden, muuttuneiden elämäntilanteiden ja lähestyvän kesän takia.


Mediapajalla on kuukausittain 700-1000 asiaskäyntiä. Tilaa käyttää aluen päiväväestö eli työttömät, koululaiset, opiskelijat, seniorit ja kotiäidit. Noin 10 % Mediapajan käyttäjistä on ulkomaalaisia. 

Maunulan Mediapaja perustettiin elokuussa 1999 Maunula-Seuran ja Maunulan Asukasyhdistyksen yhteisen Maunulan minikumppanuusprojektin aikana. Projektissa pyrittiin selvittämään keinoja työllistää ja kouluttaa maunulalaisia työttömiä.