Yhteiskoulun oppilaat voittivat pohjoismaiden mestaruuden

378

Maunulan yhteiskoulun 8b –luokan oppilaat voittivat KappAbel -matematiikkakilpailun 31.5.-2.6. Göteborgissa pidetyssä pohjoismaiden finaalissa. KappAbel -kilpailu on nimetty norjalaisen matemaatikon, Niels Abelin, mukaan. Voittajat saivat palkinnoksi oli 8000 kruunua.

Finaalissa voiton ratkaisi korttitemppu (ks. HS 18.6.2007). Kilpailutehtävässä korttipakka piti laittaa järjestykseen siten, että pakasta käännettiin ensimmäinen kortti pöydälle kuvapuoli ylöspäin ja seuraavakortti laitettiin pakan pohjalle. Tätä toistettiin kunnes koko pakka oli saatu numerojärjestykseen.

KappAbel -matematiikkakilpailun alueellisia osakilpailuja on pidetty pitkin kevättä. Alkukarsintoihin osallistui Suomessa 69 peruskoululuokkaa.

8B-luokan joukkueessa ovat kilpailleet Gether Beek, Olli Hirviniemi, Mari Nikkarinen ja Heikki Salko . 

Kolme parasta joukkuetta kilpaili Suomen mestaruudesta Vaasassa 26.-27.4. semifinaalissa, jossa Maunulan joukkue selvitti tiensä Göteborgin finaaliin. Maunulalaiset olivat tehneet projektityön aiheesta matematiikka ja rakennukset. Luokan laskelmat liittyivät Eiffel-torniin. Niissä oli selvitetty, kuinka paljon tornin rakentajien ruoka maksoi, kokkien palkat, metalliosien paino ja tornin maahan aiheuttama paine.