Martti Jämsän näyttely Tanssipaikka 1.-23.9

269

Valokuvaaja Martti Jämsän näyttely Tanssipaikka on 1.-23.9. Galleria Heinossa (Uudenmaankatu 16-20). Maunulalainen Jämsä on kiertänyt Maukka Perusjätkän ja Topi Sorsakosken mukana tanssilavoja 1980-luvun taitteessa.

Hän tallensi filmille pääasiassa yleisöä, niin teddyjä kuin suomalaisen uuden aallon bändien diggareita, ei niinkään itse bändejä. Itsekin nuorena, vähän päälle kaksikymppisenä, hän koki olevansa yksi muiden joukossa tapahtumien keskellä ja sellaisena hänet myös kameroineen vastaanotettiin. 

Tuloksena oli sarja mustavalkoisia valokuvia ja värivalokuvapanoraamoja ajan vaate- ja hiusmuodista, kielestä ja käyttäytymisestä. Nyt esille tulevassa näyttelyssä niitä rytmittävät viime kesänä otetut suuret arkkitehtoniset värivalokuvat samoista, mutta tyhjistä tanssipaikoista, joissa hän aikoinaan kävi kuvaamassa. Nämä kuvat ovat kuin näyttämöitä, joihin ihmiset vasta luovat hengen. Näyttely on osoitus siitä, miten paljon vanhoihin kuviin tulee ajan mittaan lisää kerrostumia ja miten niistä saa uutta kokonaisuutta käyttämällä ikään kuin uusia. Kuvat ovat vuosilta 1980-2007.

Uudenmaankatu 16-20
FI-00120 Helsinki
Tel./Fax +358 (0)9 672 678
info@galleriaheino.fi
www.galleriaheino.fi
Avoinna: ti-pe 11-17, la-su 12-16

LISÄTIETOJA
Galleria Heino
Valokuvaaja Martti Jämsä