Poikittaisliikennettä lisätään Helsingissä lähivuosina

289

Pääkaupunkiseudun poikittaisen joukkoliikenteen kysyntä on kasvanut voimakkaasti. Valmistuneessa Helsingin poikittaisen bussiliikenteen kehittämissuunnitelmassa 2008-2011 käydään läpi poikittaisen bussiliikenteen nykytilaa ja ehdotetaan konkreettisia toimenpiteitä tilanteen parantamiseksi.

Suunnitelmassa on mm. uuden poikittaislinja 56:n perustaminen Kannelmäestä Metsäläntietä Maunulan ohitse Kalasataman metroasemalle. Linjaa liikennöitäisiin 15 minuutin vuorovälein syksystä 2009 alkaen.

Suunnitelman muita ideoita ovat :

  • Jokeri 2:n perustaminen. Sen reitti kulkisi Vuosaari – Mellunmäki – Malmi – Paloheinä – Myyrmäki.
  • Linjan 77A:n jatkaminen Tikkurilaan.
  • Linjan 57 jatkaminen Latokartanosta Kontulaan uuden liittymän valmistuttua.

Jokeri 2 kulkisi Paloheinästä Keskuspuiston ulkoilualueiden alta tunnelissa Kuninkaantammeen ja sieltä edelleen Myyrmäkeen.

Uudet linjat keventäisivät kuormituksia Helsingin poikittaislinjaston kuormittuneimmalla osalla Maunulassa ja Kehä I:llä.

Maunulan keskustan pysäkki on yksi vilkkaimmista poikittaisten bussilinjojen (HKL ja Jokeri-linja 550) pysäkeistä. Busseihin nousijoita on 816 päivässä.

Linjastojärjestelyjen lisäksi useiden poikittaisliikenteen pysäkkien palvelutasoa tullaan nostamaan erityisesti odotustilojen ja sähköisen matkustajainformaation osalta. Kehittämisselvitys annettiin tiedoksi joukkoliikennelautakunnalle 29.11.2007. Linjakohtaiset päätökset toimenpiteistä tehdään myöhemmin tarkemman suunnitelman jälkeen.

LISÄTIETOJA
HKL:n tiedote 29.11.2007