YTV kerää joulukuuset maksutta kaikilta asiakaskiinteistöiltään

347

YTV kerää joulukuuset maksutta kaikilta asiakaskiinteistöiltään. Kuuset kerätään sekajätetyhjennysten yhteydessä. Suuremmilta kiinteistöiltä ja tiheiltä asuinalueilta joulukuuset kerätään erilliskuormina loppiaisen jälkeen kahden viikon aikana.

Kuuset viedään haketettavaksi kompostin tukiaineeksi. Jäljelle jääneet kuuset kerätään 20.1. jälkeen sekajätekuormiin normaalien tyhjennysten yhteydessä. Kuuset on hyvä jättää jätetilaan tai se läheisyyteen odottamaan noutoa niin, että ne eivät haittaa normaalia jäteastioiden käyttöä eikä tyhjentämistä.

Sortti-asemille voi tuoda joulukuusia ilmaiseksi koko tammikuun ajan. Sortti-asemat ovat tarkoitettu kotitalouksien pienille jätekuormille. Ne sijaitsevat Helsingissä Kivikossa ja Konalassa sekä Espoossa YTV:n Ämmässuon jätteenkäsittelykeskuksessa.

Jouluna syntyy usein jätteitä, joiden oikea käsittely askarruttaa. Joulukinkun paistorasvaa ei saa kaataa viemäriin tai vessanpönttöön, koska se voi aiheuttaa tukkeumia putkistossa. Sen sijaan jähmettyneen rasvan voi viedä biojäteastiaan tai nestemäisen rasvan voi laittaa tiiviiseen astiaan pakattuna myös sekajätteen joukkoon.

Joululahjapaperit eivät kelpaa kotikeräyspaperin tai keräyskartongin joukkoon, koska ne ovat voimakkaasti päällystettyjä ja sisältävät paljon painoväriä, tarroja sekä teippejä. Ne kuuluvat energiajaekeräykseen tai sekajätteeseen.

Uudenvuoden tinat ovat ongelmajätettä, koska sisältävät lyijyä. Tinat voi käyttää uudestaan seuraavissa juhlissa tai viedä ongelmajätekeräyspisteeseen, joita on pääkaupunkiseudulla noin 80. Pisteet sijaitsevat huoltoasemien tai kauppojen yhteydessä ja ovat käytettävissä liikkeen aukioloaikana.

LISÄTIETOJA
YTV:n tiedote