Kaupunkilaisen mobiiliopas auttaa liikenteessä

245

Joukkoliikenteen matkustaja saa reittioppaan, pysäkkiaikataulujen ja poikkeusinfon tiedot samasta matkapuhelimiin kehitetystä sovelluksesta. HKL ja VTT ovat kehittäneet matkapuhelimeen kaupunkilaisen mobiilioppaan, joka helpottaa joukkoliikenteen käyttöä.

Palvelun käyttäjä saa ennen matkaa reittiopastusta ja pysäkillä ollessaan matkapuhelimellaan tietoa pysäkille saapuvista bussi- tai raitioliikenteen vuoroista reaaliaikaisesti ja voi seurata valitsemansa kulkuvälineen etenemistä matkapuhelimen näytöltä pysäkki pysäkiltä. KAMO-sovelluksen voi asentaa matkapuhelimeen menemällä matkapuhelimen internetselaimella osoitteeseen www.kamoon.fi ja valitsemalla omaan matkapuhelimeen sopivan version.

KAMO toimii kännykän valikon kautta sen jälkeen, kun sovellus on ladattu kännykkään. Latauksen voi tehdä myös HKL:n kotisivujen kautta (www.hkl.fi/kamo). Sovellus toimii Nokian Series40- ja S60-malleissa. KAMO-sovelluksen käyttö ei maksa paljon, esimerkiksi yksikköhinnalla 1,49 e/megatavu aikatauluhaku maksaa 0,05 senttiä, reittihaku 1,5 senttiä ja puolen tunnin reitin seuranta 0,6 senttiä. Tiedon siirron hinta on operaattorikohtainen.

LISÄTIETOJA
HKL:n tiedote