Helsingin seurakuntia yhdistyy vuoden 2011 alusta

310

Kirkkohallitus päätti kokouksessaan keskiviikkona 26.3.2008, että 12 helsinkiläistä seurakuntaa liitetään kaksittain yhteen. Näin muodostuu vuoden 2011 alussa kuusi uutta seurakuntaa. Oulunkylän ja Käpylän seurakunnat yhdistetään. Uuden vuoden 2011 alussa käynnistyvän seurakunnan nimeksi tulisi Oulunkylän seurakunta ja kirkkoherraksi Reijo Kataja.

Kirkkohallituksen päätöksen mukaan Munkkiniemen ja Munkkivuoren seurakunnat yhdistetään uudeksi Munkkiniemen seurakunnaksi. Huopalahdesta ja Hakavuoresta tulee Haagan seurakunta, Töölöstä ja Taivallahdesta Töölön seurakunta, Oulunkylästä ja Käpylästä Oulunkylän seurakunta, Kalliosta ja Alppilasta Kallion seurakunta sekä Kulosaaren ja Herttoniemen seurakunnista Herttoniemen seurakunta.

Seurakunnat yhdistetään vuoden 2011 alussa, jolloin Helsingissä on 18 suomenkielistä seurakuntaa nykyisten 24:n sijasta.

Uusien seurakuntien kirkkoherroina jatkavat seuraavat kirkkoherrat: Munkkiniemen seurakunnassa Leo Glad, Haagassa Hannu Vapaavuori, Töölössä Auvo Naukkarinen, Oulunkylässä Reijo Kataja, Kalliossa Heikki Ahonen ja Herttoniemessä Veijo Vatka.

Samalla muutettiin uuden Kallion seurakunnan ja Paavalin seurakunnan välistä rajaa Kalasatamassa siten, että Itäväylän pohjoinen puoli eli Verkkosaaren alue liitetään vuoden 2011 alusta Paavalin seurakuntaan ja Itäväylän eteläinen puoli eli Sompasaari jää uuteen Kallion seurakuntaan.

LISÄTIETOJA
Helsingin seurakuntayhtymän tiedote 26.3.2008 
Oulunkylän seurakunta 
Käpylän seurakunta