Alueellista putkiremonttimallia pilotoidaan Maunulassa?

561

MAP-hankkeen tuloksia esiteltiin Maunulan Aluefoorumilla tiistaina 15.4. Saunabaarilla. Paikalla oli noin 30 asunto-osakeyhtiöiden edustajaa. Esiselvityksessä on kehitetty putkikorjausten alueellista yhteistyömallia. Yhteistyömallia ryhdytään pilotoimaan Maunulassa, mikäli pilottihanke saa rahoituksen.

MAP-hankeen tulokset julkaistiin Ympäristöministeriössä keskiviikkona 9.4. ja niitä esiteltiin Maunulassa aluefoorumilla 15.4.2008.

MAP-hankkeessa kehitettyä ryhmäkorjausmallia on tarkoitus testata Maunulassa. Hankkeelle haetaan parhaillaan rahoitusta. Maunulan alueelle on syntynyt kaksi asunto-osakeyhtiöryvästä, jota voisivat olla pilottivaiheessa mukana.

Esiselvityksen toteuttajana on ollut Kotialue Oy ja sitä ovat rahoittaneet Ympäristöministeriö, Helsingin kaupunki, NCC Rakennus, Lujatalo Oy, Uudenmaan Mestari-Rakentajat Oy ja Nordea Pankki Suomi Oyj. Joukko maunulalaisia asunto-osakeyhtiöitä on ollut mukana kehittämässä ryhmäkorjausmallia.

Idea alueellisesta putkiremonttimallista syntyi aluefoorumilla 20.2.2007. Maunula-Seura ry ja Kotialue Oy tekivät 25.5.2007 sopimuksen esiselvityksen tekemisestä.

Maunulan Aluefoorumilla sovittiin 15.4.2008, että taloyhtiöiden välistä yhteistyötä ryhdytään tiivistämään. Tiedonkulkua parantamaan luodaan verkosto, johon kerätään taloyhtiöiden yhteyshenkilöiden nimet. Tiedon taloyhtiön yhteyshenkilöstä voi lähettää osoitteeseen:
matti.poyry ( ) ppky.fi

RAPORTTI
Esiselvitys Maunulan putkiremonttien alueellisesta yhteistoimintamallista
MAP-loppuraportti 28.3.2008 (pdf)

TIEDUSTELUT
Mikko Virkamäki, Kotialue Oy, sähköposti: mikko.kotialue kotialue.fi
Paavo Kykkänen, Kotialue Oy, sähköposti paavo.kykkanen elisanet.fi

LISÄTIETOJA
Maunulan 69. aluefoorumin ohjelma
Mikä on Maunulan aluefoorumi? 
Ministeri Vapaavuori käynnisti MAP-hankkeen 22.10.2007  

virkamaki_2.jpg
Kuvassa Kotialue Oy:n toimitusjohtaja Mikko Virkamäki, joka on ollut Stop Töhryille ja YKS -projektien innovaattori.