Maunulan Apteekki muuttaa Pakilantie 10:een heinäkuussa

421

Itella toi ilosanoman Maunulan Apteekille torstaiaamupäivällä 17.4.2008. Kiinteistöviraston tilakeskus vuokraa Pakilantie 10:n liiketilan (244 m2) apteekille 1.5. alkaen. Maunulan Apteekki muuttaa uuteen osoitteeseen heinäkuussa, kun tilat on suunniteltu ja rakennettu. Katutasossa sijaiseva liiketila mahdollistaa liikkumisen apteekkiin esteettömästi, jota Maunulan iäkäs asukasrakenne edellyttää.

Liiketilassa on aiemmin ollut vuoteen 2000 asti Suomen Posti ja Postipankki (Leonia). Tämän jälkeen tiloissa on toiminut sähköalan maahantuontia ja tukkutoimintaa harjoittanut Tenka Oy.

Pakilantie 10:n liiketilan koko on 244 m2. Vuokratilaan ei ole haluttu ravintolatoimintaa. Tila on sopiva tavaroita asukkaille myyville liikkeille. Vuokranmääritysyksikön muissa liiketiloissa on rautakauppa (Pakilantie 14) ja kultasepänliike (Pakilantie 18).

Tilasta oli tehnyt tarjouksen muun muassa Maunulan Apteekki ja Itella, joka tarvitsee tilaa jakeluvarastolle. Vuokratilan tarjousaika päättyi maanantaina 31.3.2008.

Molemmat tilasta tarjouksen tehneet toiminnot sijaitsevat tällä hetkellä Suursuon ostoskeskuksessa. Itellan postinjakeluun liittyvä varasto toimii entisen Sparin tiloissa. Ulkona ostoskeskuksen pohjoispuolella on postinjakeluun liittyviä katosrakennelmia.

Vuokrattava liiketila on tulevan liikekeskuksen ja kirjaston vieressä. Ohitse kulkee Jokeri ja kymmenkunta muuta bussilinjaa. Maunulan terveysasemalta tulee bussilinja 22 suoraan uuden Apteekin oven eteen.

Maunula-Seura kiittää kiinteistövirastoa ja tilakeskusta siitä, että vuokrauspäätöstä tehtäessä huomioitiin Maunulan asukkaiden palvelutarpeet ja uuden keskustan kehittämisnäkökulmat.

keskustan_kaava_hav.jpg

KUVA: Pakilantie 10:n liiketila (244 hum2) on osa Maunulan keskustaa (ks. tila on vasemmalla olevan pitkän rakennuksen eteläpäässä).

Uuteen keskustaan tulee Pakilantien länsipuolelle supermarket 2200 k-m2 ja pienliiketilaa 400 k-m2.

Pakilantie itäpuolelle on kaavoitettu asuinkerrostaloja 4200 k-m2 ja niiden pohjakerroksiin pienliiketilaa 600 k-m2.

Keskustan molemmilla puolilla on Jokerilinjan pysäkit. Lisäksi keskusta-alueen halki kulkee kymmenkunta muuta linjaa (22, 51, 52, 52A, 52V, 54, 62, 63, 66, 67, 512). Linja 22 tulee suoraan Maunulan terveysasemalta Pakilantie 10:n eteen.

pakilantie_10_mainos_a.jpg

KUVA: Liiketila sijaitsee vastapäätä Suursuon nykyistä ostoskeskusta

Osallistu keskusteluun asiasta!

 

 

 

 

 

 

 

LISÄTIETOJA
Vetoomus Apteekin puolesta