Tekstiilikeräys to 8.5. klo 16-18 Maunulan leikkipuistossa

295

Kevätsiivouksessa komerot tyhjiksi ja vanhat tekstiilit hyötykäyttöön! Maunulan Martat järjestävät tekstiilikeräyksen ja herkkupuffetin torstaina 8. 5. klo 16-18 Maunulan leikkipuistossa, Metsäpurontie 14-16.

Keräykseen voi tuoda käyttökuntoisia kenkiä ja tekstiilejä. Tekstiilit voivat olla kuluneita ja vanhoja, mutta eivät likaisia, kosteita tai märkiä.

Tekstiilit lajitellaan Hämeenlinnan Sininauha ry:ssä käyttötarkoituksen mukaan seuraavasti: Käyttöön soveltuvista vaatteista osa myydään Sininauha ry:n omalla kirpputorilla päihdetyön hyväksi tai lahjoitetaan vähävaraisille. Osa vaatteista lahjoitetaan Baltiaan ja Venäjälle.

Puuvilla- ja villapitoisesta materiaalista valmistetaan teollisuuspyyhkeitä tai aines esikäsitellään ja toimitetaan raaka-aineeksi uusioteollisuuteen, esim. Dafecor Oy:lle Turenkiin. Uusiotuotteita ovat esim. kasvien altakastelumatot, teollisuuden öljynimeytysmatot, rakennusteollisuuden parketinalusmatot sekä koolaus-, hirsieriste- ja pakkausnauhat. Käyttöön sopimaton poistotekstiili murskataan energiaksi polttolaitokselle.