Jokeri-linjalle saadaan lisää vuoroja syksyllä

224

YTV on lisännyt tarjontaa suositulle Jokeri-linjalle sen perustamisesta lähtien. Seuraavat lisäykset ovat vuorossa syksyllä. Helmikuussa linjalla kokeiltiin pitkiä kaksoisnivelbusseja, joihin mahtuu enimmillään jopa 200 matkustajaa. Kokeilun tulokset olivat myönteiset mutta bussit ovat osoittautuneet niin kalliiksi, ettei niiden käyttöönotto toistaiseksi ole mahdollista. Niinpä Jokeri-linjan kapasiteettia kasvatetaan lisäämällä linjalle lähtöjä nykyisten kaltaisilla telibusseilla.

Lisää vuoroja varhaisaamuihin ja myöhäisiltoihin sekä arjen ruuhkaan
Ruuhka-ajan ulkopuolista tarjontaa parannetaan jo elokuussa. Jokeri-linjan varhaisaamun ja myöhäisillan vuorovälit tihenevät 30 minuutista 20 minuuttiin. Muutos parantaa merkittävästi vaihtoyhteyksiä ja tekee linjasta kilpailukykyisen vaihtoehdon henkilöautolle kaikkina viikonpäivinä.

Myös ruuhka-ajan vuoroille laitetaan uusia lisälähtöjä, heti kun linjalle saadaan lisää autoja. Tarjontaa pyritään parantamaan jo elokuussa tai viimeistään vuoden vaihteessa, jolloin linjalle hankittavat kuusi telibussia saadaan käyttöön. Lisäyksen jälkeen Westendinaseman suuntaan ajetaan kaikkiaan neljä lisälähtöä klo 7–7.30. Myös iltaruuhkassa ajetaan neljä lisälähtöä Itäkeskuksen suuntaan klo 15–15.30. Ruuhka-ajan vuoroja lisäämällä vastataan jatkuvasti kasvavaan kysyntään ja pyritään turvamaan kaikkien matkustajien kyytiin pääsy.

Jokeri-linja on kasvattanut tasaisesti suosiotaan. Syksystä 2006 matkustajamäärät ovat kasvaneet arkisin neljänneksellä ja viikonloppuisin reilulla 40 %:lla. Nykyisin Jokeri-linjaa käyttää arkisin noin 24 000 matkustajaa, lauantaisin matkustajia on noin 9 000 ja sunnuntaisin 7 000.

LISÄTIETOJA
Uutinen 9.2.2008: YTV kokeili kaksoisnivelbussia
YTV:n uutinen 6.2.08 
Uutinen 2.12.07: Poikittaisliikennettä lisätään Helsingissä 
Uutinen 8.10.07: Jokerilinjalle lisää lähtöjä aamuruuhkaan  
Uutinen 29.9.07: Maunulan uutta kirjastoa ryhdytään rakentamaan 2011 
Uutinen 19.9.07: Pakilantien liikennesuunnitelmat 
Uutinen 30.7.07: Ruuhkalinja 52V käynnistyy maanantaina 13.8.07  
Uutinen 23.10.06: Raidejokeri ja metro Maunulaan