Maunulan ala-asteen pihalle tulee parakkipäiväkoti

457

Päiväkoti Stigen Maunulassa muuttanee elokuussa evakkotiloista Oulunkylästä Maunulan ala-asteen pihalle rakennettavaan väliaikaispaviljonkiin. Ruotsinkielinen päiväkoti Stigen toimi aikaisemmin Maunulassa Haavikkopolku 2:ssa, mutta taloyhtiön peruskorjauksen vuoksi toiminta siirrettiin tilapäistiloihin Oulunkylään.

Sosiaalilautakunta hyväksyi 22.4.2008 parakkipäiväkodin tarveselvityksen. Tarveselvityksen mukaan kahden lapsiryhmän paviljonkipäiväkodin laajuus on 356,5 hm2 (376,0 kem2) sekä kylmävarasto 7,0 m2. Lisäksi päiväkodille tarvitaan oma aidattu piha ja sinne riittävät ulkoleikkivälineet.

Päiväkoti Stigen toimii tällä hetkellä tilapäistiloissa Oulunkylässä Karppitiellä. Suunnitelma päiväkodin muuttamisesta Maunulaan suomenkielisen päiväkoti Kuusikon tiloihin ei toteutunut, koska suomenkielinen päivähoito tarvitsi tilat omaan toimintaansa. Nykyisissä tilapäistiloissa on yksi ns. sisarusryhmä, mutta alueella on tarvetta kahden lapsiryhmän päiväkotiin.

Sosiaaliviraston esityksen mukaan Maunulan ruotsinkielisen ala-asteen piha soveltuu tarkoitukseen ja rakentamisesta on neuvoteltu opetusviraston kanssa.

Päiväkodin perustaminen on herättänyt keskustelua ruotsinkielisissä piireissä.

Julkisuudessa ei ole näkynyt piirustuksia siitä, miten parakkipäiväkoti sijoittuu ala-asteen pihalle.

LISÄTIETOJA
Sosiaalilautakunnan esityslista 22.4.2008, Stigenin tarveselvitys 
Esityslista 22.4.08, ruotsinkielisten päiväkotien palveluverkko
Vastaus valtuustokyselyyn
Stefan Johanssonin blogi