Espoo Ciné alkoi tiistaina 19.8.

309

Espoo Ciné järjestetään jo 19. kerran Tapiolassa 19.-24.8.2008. Festivaalilla nähdään myös ennakkoensi-iltoja Suomessa myöhemmin levitykseen tulevista kotimaisista ja kansainvälisistä huippuelokuvista. Ohjelmistossa on noin 70 pitkää ja 20 lyhytelokuvaa. Kiinnostavia elokuvia ovat muun muassa Andrzej Wajdan Katyń ja Woody Allenin elokuva Vicky Cristina Barcelona.

Wajdan elokuva on tulkinta Katyńin joukkomurhasta: Neuvostoliiton salainen poliisi surmasi sodan aikana keväällä 1940 koko puolalaisen upseeriston. Surmattujen joukossa oli muun muassa ohjaajan oma isä.

Woody Allenin elokuva Vicky Cristina Barcelona on kertomus kahdesta amerikkalaisnaisen Vickyn ja Cristinan kesälomasta Barcelonassa.

Espoo Ciné kerää vuosittain yli 23 000 kävijää. Vuonna 2007 kävijöitä oli 23 748. Valtaosa yleisöstä (noin 90 %) on Suur-Helsingin alueelta, pääosin Helsingistä (yli 40 %) ja Espoosta (yli 40 %). Noin 10 % kävijöistä tulee muualta Suomesta sekä ulkomailta. Espoo Cinén kävijöistä noin 60 % on naisia.

Elokuvafestarille Tapiolaan pääset kätevästi Espoon 550 vuotisjuhlavuoden kunniaksi kulttuurilinja Jokerilla (linja 550) YTV:n reittikartan avulla 

Jokerin liikennöintiväliä on tihennetty iltaisin, joten pääset mukavasti takaisin festarilta.

LISÄTIETOJA ESPOO CINÈSTÄ
Espoo Ciné