NYT myös maunulalaisilla mahdollisuus vaikuttaa Helsingin seudun visioon

247

Helsingin seudulle luodaan alueen 14 kunnan yhteistä visiota. Helsingin seutu 2050 -hanke yhdistää asiantuntijoiden ja asukkaiden näkemykset metropolialueen tulevaisuudesta. Ideoiden keräämistä varten on avattu kotisivut. Visiotyö alkoi vuonna 2006 kansainvälisellä Greater Helsinki Vision 2050 -ideakilpailulla, jonka palkitut ehdotukset tarjosivat uusia ratkaisuja seudun asumisen, maankäytön ja liikenteen kehittämiseksi.

Kilpailun ideoita kehitetään edelleen ja työhön kutsutaan nyt myös seudun asukkaat. Keskeinen foorumi kansalaiskeskustelulle on 27. elokuuta avattu internet-sivusto, jolla asukkaat voivat kommentoida ja kehittää asiantuntijoiden ehdotuksia. Asukkaiden näkemykset tulevat seudun visiosta päättävien uusien kunnanvaltuutettujen käyttöön. Sivujen osoite on www.helsinginseutu2050.fi.

LISÄTIETOJA
http://www.helsinginseutu2050.fi/ 
Uutinen 29.12.2007 Greater Helsinki Vision -kilpailun voittajasta 
GHV 2050 -kilpailun WSP Finlandin voittajatyön esittely  
Demos: City 2.0  
Megapolis 2023 -tapahtuma 27.9.2008