Jokeri-linjan muuttamista pikaraitiotieksi suunnitellaan

237

Jokeri-Bussin eli linjan 550 muuttaminen pikaraitiotieksi suunnittelu aloitetaan. Suunnittelusta järjestetään asukastilaisuus maanantaina 20.10. klo 18-20 Oulunkylän ala-asteen ruokalassa (Teinitie 12).

Jokerilinjan suosio on ylittänyt odotukset ja ruuhka-aikoina sen kapasiteetti ylittyy monin paikoin. Pikaraitiolinja olisi nykyistä tehokkaampi ja palvelutasoltaan laadukkaampi. Helsingissä rata kulkisi pääosin samaa reittiä kuin bussi 550 eli Itäkeskuksesta Viikin, Oulunkylän ja Pitäjänmäen kautta Leppävaaraan.

Alustavassa yleissuunnitelmassa tarkastellaan raitiotielinjausta, pysäkkien ja vaihtoasemien sijainteja sekä radan toteuttamisen edellyttämiä katujärjestelyjä sillä tarkkuudella, että ratalinjan ja pysäkkien aluevaraukset voidaan varmistaa kaavoissa ja muissa suunnitelmissa. Alustava yleissuunnitelma valmistuu keväällä 2009.

Asukastilaisuudet:
– ma 20.10. klo 18-20 Oulunkylän ala-asteen ruokala, Teinitie 12
– ti 21.10. avoimet ovet klo 17-18, tilaisuus klo 18-20, Tapiolan koulu, Opintie 1

Lisätietoja: www.raidejokeri.info