Jokeri-linjan muuttamista pikaraitiotieksi suunnitellaan

274

Jokeri-Bussin eli linjan 550 muuttaminen pikaraitiotieksi suunnittelu aloitetaan. Suunnittelusta järjestettiin asukastilaisuus  20.10.2008 Oulunkylän ala-asteen ruokalassa.

Alustavassa yleissuunnitelmassa tarkastellaan raitiotielinjausta, pysäkkien ja vaihtoasemien sijainteja sekä radan toteuttamisen edellyttämiä katujärjestelyjä sillä tarkkuudella, että ratalinjan ja pysäkkien aluevaraukset voidaan varmistaa kaavoissa ja muissa suunnitelmissa. Alustava yleissuunnitelma valmistuu keväällä 2009.

Jokerilinjan suosio on ylittänyt odotukset ja ruuhka-aikoina sen kapasiteetti ylittyy monin paikoin. Pikaraitiolinja olisi nykyistä tehokkaampi ja palvelutasoltaan laadukkaampi. Helsingissä rata kulkisi pääosin samaa reittiä kuin bussi 550 eli Itäkeskuksesta Viikin, Oulunkylän ja Pitäjänmäen kautta Leppävaaraan.

Asukastilaisuudet:
– ma 20.10. klo 18-20 Oulunkylän ala-asteen ruokala, Teinitie 12
– ti 21.10. avoimet ovet klo 17-18, tilaisuus klo 18-20, Tapiolan koulu, Opintie 1

Lisätietoja: www.raidejokeri.info

raidejokeri_ratikkakuva.jpg