Kolme neljästä asunto-osakeyhtiöstä haluaa yhteistyötä!

311

Maunulan putkiremonteista alkunsa saanut MAP – projekti on taas edennyt askeleen.  Maunulan yhteiskoululla julkistettiin 12.11.2008 Maunulan alueellinen ryhmäkorjausohjelma eli ARKO. Siinä on kuvattu tiiviissä muodossa kaikkien taloyhtiöiden korjaustilanne ja niiden suhtautuminen yhteistoimintaan.

Lisäksi ARKO:ssa on tarkasteltu Maunulan yleistä kehitystä taloyhtiöiden näkökulmasta. Kaikkien taloyhtiöiden on tärkeää tietää, mihin suuntaan Maunula ja sen lähiympäristö on kehittymässä, kun ne tekevät omia suunnitelmiaan ja päätöksiään.

Taloyhtiöt ovat ohjelmoineet yhteensä 51 peruskorjaushanketta, joista 9 on putkikorjauksia. Lisäksi on tulossa 8 putkikorjausta, joita ei ole vielä ohjelmoitu. Kyseessä on siis iso urakka, jossa yhteistoiminta on varmasti valttia. Vähintään on varmistettava, että kokemukset hyvistä ja huonoista tekijöistä saadaan kaikkien käyttöön. Tässä jo putkiremonttinsa tehneet voivat myös auttaa naapuritaloyhtiöitään.

ARKO:ssa esitettiin, että Maunulassa käynnistetään kaksi ryhmäkorjaushanketta, joissa kummassakin on 5 – 6 taloyhtiötä mukana. Nämä taloyhtiöt on kutsuttu omiin RK – palavereihinsa, jotka pidetään marras -joulukuun vaihteessa.

Taloyhtiökyselyyn vastasi Maunulan 41 asunto-osakeyhtiöstä 31 kappaletta. Olisi hienoa, jos loputkin taloyhtiöistä palauttaisivat täytetyn lomakkeen sähköpostilla tai tavallisessa postissa. ARKO:n tarkoitus on, että kaikki Maunulan taloyhtiöt tietäisivät toistensa tilanteen ja yhteystiedot. Olisi harmi, jos joku taloyhtiö jäisi pois ehkä hyvinkin arvokkaan tiedon vaihdosta vain unohduksen vuoksi. Lista kirjallisesti vastanneista asunto-osakeyhtiöistä on jutun lopussa.

ARKO:ssa selvisi mielenkiintoisia asioita

Kolme neljästä taloyhtiöstä on ohjelmoinut korjaustoiminnan. Maunulassa on käynnissä 5 putkikorjausta ja 17 hanketta käynnistyy lähivuosina.

Taloyhtiöistä 75 % haluaa olla mukana taloyhtiöiden yhteistoiminnassa ja 70 % haluaa lisää tietoa käynnistyvistä hankkeista. Kuitenkin vain 14 % taloyhtiöistä on tehnyt aiemmin yhteistyötä jossain asiassa.

Taloyhtiöstä 86 % on kiinnostunut oman taloyhtiönsä energiatehokkuuden parantamisesta. Maunula taitaa olla esimerkillinen asuinalue ja ajan hermolla tässäkin asiassa.

Ikääntymisen liittyvistä tilojen kehittämisestä sekä lisärakentamismahdollisuuksista on myös keskusteltu ahkerasti taloyhtiöissä. Selvä lisätiedon tarve on havaittavissa ja asia nousee varmaan jonkun aluefoorumin teemaksi ensi keväänä.

Maunulan ARKO:sta ja ryhmäkorjaushankkeiden etenemisestä jutellaan lisää Tallinnan risteilyllä lauantaina 20.12.2008. Jokaisesta taloyhtiöstä tullaan kutsumaan lähipäivinä kaksi edustajaa kuuntelemaan, ideoimaan ja keskustelemaan Maunulan taloyhtiöiden yhteistoiminnasta. Samalla taloyhtiöt saavat tietopaketin peruskorjausavustusten ja tuotekehityksen etenemisestä.

MAPII+ -projektin koordinaattorina toimii Kotialue Oy. Projektissa ovat mukana Ympäristöministeriö, Helsingin kaupunki, Culminatum Oy, NCC Oyj, Lujatalo Oy, Nordea Oyj, Elisa Oyj, Eerola – yhtiöt, Uponor, Helsingin Energia, Vahanen – yhtiöt, Fenestra Oy ja Bauer Watertechnology Oy.

LISÄTIETOJA
Mikko Virkamäki
etunimi.sukunimi ( ) kotialue.fi
puh 050 593 7282,
Osoite: Kotialue Oy, Tilkankatu 15 AL 1, 00300 Helsinki.

Ks. MAP II+ -hanke

ARKO -vastauslomakkeen palauttaneet asunto-osakeyhtiöt (28 kpl):

50-luvun talot (16 kpl):
AsOy Koivikkotie 12
AsOy Koivikkotie 14
AsOy Koivikkotie 16
AsOy Koivikkotie 20–22
AsOy Koivikkotie 24
AsOy Koivikkotie 26
AsOy Kivikasa (Koivikkotie 28)
AsOy Koivikkotie 30
AsOy Haavikkotie 15–17
AsOy Männikkötie 5
AsOy Vesakko (Vesakkotie, Männikkötie, Töyrytie)
AsOy Metsäpurontie 16
AsOy Metsäpurontie 18
AsOy Metsäpurontie 20
AsOy Metsäpurontie 23
AsOy Oulunkylän rivitalot (Pirttipolku, Liesipolku, Malkapolku, Paanutie)

60-luvun talot (10 kpl)
AsOy Pakilantie 7
AsOy Pakilantie 8
AsOy Pakilantie 9
AsOy Pakilantie 13
AsOy Pakilantie 15
Bostads Ab Storkärrsvägen 8 (Suursuontie 8)
AsOy RM-talo 62 (Suursuontie 10)
AsOy Säästölaita (Suursuontie 12)
AsOy Säästötuki (Suursuonlaita 2)
AsOy Suonotkontie 6

70-luvun talot (2 kpl)
AsOy Metsäpurontie 9
AsOy Metsäpurontie 17