Kehäradan rakentaminen käynnistyy

281

Eduskunta päätti rahoittaa lentokentälle kulkevaa kehärataa 400 miljoonalla eurolla. Yhteensä radan rakentaminen maksaa 590 miljoonaa euroa, josta lopun maksaa Vantaan kaupunki. Rakentaminen käynnistyy huhti- toukokuussa 2009 ja rata valmistunee vuonna 2014.

Maunulan asema muuttuu radan valmistuttua kiinnostavaksi. Maunula jää ratojen rajaamaan alueen sisälle, jonka päätepisteet ovat Pasilassa ja Helsinki-Vantaan lentokentällä. Kummassakin pisteessä tapahtuu merkittävää rakentamista yritystoiminnalla. Jokerilinja 550 kytkee Maunulan Huopalahden ja Oulunkylän asemien kautta Kehärataan.

Lentokenttäalueesta on muodostumassa logistiikkayritysten keskittymä. Pasilan ja Ilmalan alueelle on muodostumassa informaatio- ja viestintäteknologioiden kehittämisen keskus.

LISÄTIETOJA
Kehärata 
Aviapolis (lentokenttäkaupunki) 
Forum Virium (Ilmala – Keski-Pasila) 
Forum Virium Helsinki Vol. 2.0 käynnistyy vuonna 2009 
Uutinen 31.8.2008: Keski-Pasilan rakentamiskäyttöön